Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:07:2021 17:34
Rooneys Derby får livline: EFL letter transferkarantæne

Derby County har modtaget en livsnødvendig livline forud forud for den kommende sæson.


Det er netop blevet bekræftet, at Championship klubben Derby County får lettet den transferkarantæne, de blev tildelt i starten af juni måned.

Straffen faldt på baggrund af, at klubben flere gange havde fejlet at fremvise regnskaber i tide i perioden 2016-2018, hvorfor det blev vedtaget, at klubben i 2021/22 sæsonen ikke måtte købe spillere, mens stramme reguleringer er indført vedrørende lønninger af deres spillere.

En vigtig detalje lød på, at Derby, hvor Wayne Rooney er cheftræner den dag i dag, ikke må registrere mere end 23 seniorspillere. Definitionen på en seniorspiller lyder her på en fodboldspiller, der har spillet mere end én eneste professionel fodboldkamp.

I sidste sæson måtte Derby bruge det meste af U23 holdet i en FA Cup kamp imod Chorley, hvilket altså på papiret betyder, at Derbys trupstørrelse stort set er fyldt på trods af, at Rooney blot har ni reelle førsteholdsspillere til rådighed.

Og det er her, at en livsvigtig livline kommer i spil for den pressede Championship klub.

EFL bekræfter tirsdag aften, at man har valgt at gøre en 'exceptionel undtagelse' ved at afskrive førsteholdsstaussen på 11 ungdomsspillere, der deltog i kampen imod Chorley.

Dette kan ganske vist lyde som en lille detalje, men i realiteten er det netop, hvad betyder, at Derby kan fylde deres trup med 23 førsteholdsspillere modsat 12, hvilket ikke er nogen uvigtig detalje forud for en sæson med 46 spillerunder.

Rooney og Derby måtte i den forgangende sæson vente til sæsonens allersidste spillerunde med at sikre deres overlevelse i The Championship.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE