Ronaldo-hovedstød og Patricio-redning sikrede Portugal sejren

Af Kalle Thue Gregersen
20.06.2018 Kl. 13:55
En historisk scoring fra Cristiano Ronaldo og en klasseredning af Rui Patricio sikrede Portugal deres første sejr ved VM, da de slog Marokko med 1-0.

Spanien og Portugal stod for VM's – indtil videre – mest underholdende kamp, da de sydeuropæiske mandskaber spillede 3-3 i en medrivende kamp.

Marokko tabte deres første kamp mod Iran, da de scorede selvmål i den dybe overtid, og var derfor pisket til at vinde, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om at gå videre fra gruppe B.

Portugiserne, der havde den nye Wolves-mand, Rui Patricio, på mål, Citys Bernardo Silva og West Ham-lejesvenden, Joao Mario, i startopstillingen fik en drømmestart på opgøret.

Cristiano Ronaldo, der scorede hattrick med Spanien, scorede (naturligvis) efter blot fire minutters spil, da han steg til vejrs efter et hjørnespark fra Joao Moutinho.

Marokko var egentlig fint med i første halvleg, uden de kom frem til de helt åbne chancer. Juventus-spilleren Mehdi Benatia havde dog en fin mulighed, men han fik ikke sat nok kraft i sit hovedstød, og Rui Patricio kunne let redde bolden.

Stillingen ved pausen af opgøret var derfor 1-0.

Wolverhampton-fansene kunne i anden halvleg se deres kommende keeper diske op med en klasseredning. Younes Belhenda sendte et hovedstød mod det lange hjørne, men Rui Patricio afviste forsøget og sørgede for, at Portugal stadig førte kampen.

I anden halvleg truede Marokko portugiserne på dødboldssituationer flere gange, mens Portugal forsøgte at sætte dødsstødet til 2-0 ind på en kontra.

Ronaldos ene scoring var nok til at sikre Portugal sejren. Det var samtidig Real Madrid-spilleren 85. landsholdsscoring, hvilket gør ham til den mest scorende europæer i landsholdsregi nogensinde.