Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:04:2021 09:37
Risikoen er reel: Fjerdepladsen kan miste sin Champions League-plads

Der kan opstå et scenarie, hvor fjerdepladsen i Premier League ikke ender med at deltage i næste års Champions League-turnering.


West Ham, Chelsea, Liverpool, Leicester, Everton og Tottenham kæmper alle om en plads i top fire, der i værste fald slet ikke ender med at give adgang til næste års Champions League.

Der er nemlig kun maksimalt fem engelske hold, som kan komme med i den største europæiske klubturnering næste år. Lige nu er begge Manchester-klubber så godt som sikre på første- og andenpladsen i tabellen, men klubberne lige under så som Liverpool, Chelsea, Leicester og West Ham bør måske være en anelse bekymrede.

Arsenal ser eksempelvis ikke ud til at kunne kvalificere sig til Champions League via sin placering i Premier League. Til gengæld kan The Gunners stadig opbruge en af de engelske Champoins League-pladser, hvis klubben kvalificerer sig ved at vinde Europa League.

Samtidigt er det ikke utænkeligt, at enten Liverpool eller Chelsea går hele vejen i dette års Champions League og dermed kvalificerer sig til næste års udgave, selvom holdene slet ikke er sikret en plads i top fire.

Lad os sige, at Liverpool eksempelvis slutter på fjerdepladsen, mens Arsenal vinder Europa League, og Chelsea vinder Champions League. Hænder det, mister Liverpool sin plads i Mestrenes Turnering.

Det samme scenarie kunne gøre sig gældende for Chelsea, skulle Liverpool vinde Champions League, mens Arsenal snupper Europa League-trofæet, men begge hold slutter udenfor top fire.

Det er altså Arsenal, der er den store joker, der potentielt kan skabe stor rav i top fire-kampen. Derfor er det måske værd at følge halvt med i, hvorvidt The Gunners går videre til semifinale og finale i Europa League.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED