Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
03:03:2021 19:31
Redaktionens bud: Her er de 10 bedste Premier League-spillere nogensinde

PLBOLD.dk-redaktionen har givet sit bud på de ti bedste Premier League-spillere nogensinde.


Det er nu ved at være 30 år siden, at Premier League blev til, og sidenhen er vi blevet beriget i utallige stunder af verdens bedste fodboldliga.

Vi vil altid huske Arsenals ubesejrede sæson, den vilde afslutning i 2011/12-sæsonen og Liverpools første Premier League-titel.

Men vi husker bestemt også spillerne, og herunder har vi på redaktionen kåret de bedste spillere, der har optrådt i ligaen siden 1992.

Spillerne er bedømt ud fra deres indflydelse i form af spillernes rene kvalitet gennem tiden i ligaen.

Morten Jørgensen

10. John Terry
En af de mest bedste anførere nogensinde i ligaens historie. Var med til at vinde fem mesterskaber med Chelsea, og han er den mest scorende forsvarsspiller i Premier League. Gennem flere år hørte han til verdens absolut bedste midterforsvarere – og hans betydning for Chelsea var uvurderlig.

9. Peter Schmeichel
Den danske legende var verdens bedste målmand i starten af 90’erne, hvor han blev hentet til Manchester United. Han var med til at vinde fem mesterskaber – og højdepunktet kom med The Treble i 1999. Dirigerede derudover konstant med sit forsvar og var en leder uden lige.

8. Steven Gerrard
Det lykkedes ham aldrig at vinde Premier League, men Gerrard vil altid være en legende alligevel. Han var synonymet med Liverpool i en årrække, og han var spilleren, som fansene altid kunne regne med. Han scorede utrolige mål, arbejdede stenhårdt og besad en forrygende teknik.

7. Eric Cantona
Franskmanden kan hurtigt blive glemt, fordi det er så mange år siden, at han var aktiv. Hans betydning for Manchester United var kolossal, og han var den helt store megastjerne i starten af Premier League-æraen.

6. Frank Lampard
Ligaens mest scorende midtbanespiller nogensinde, og den spiller med tredjeflest kampe i Premier League. Lampard leverede år efter år forrygende præstationer for i særdeleshed Chelsea, og at ramme mere end 20 mål på en sæson som central midtbanespiller er vanvittigt. Derudover en sand leder.

5. Wayne Rooney
208 mål i 491 kampe. Læg dertil et hav af trofæer. Wayne Rooney var en klassespiller, der var blandt ligaens absolut bedste i sine velmagtsår. Han var meget mere end en angriber. Han faldt tilbage i banen og hjalp til med opbygningen af spillet, og han arbejdede altid stenhårdt.

4. Alan Shearer
Englænderen sidder på målrekorden. 260 scoringer i Premier League. Det er imponerende. Shearer holdt i mange år et højt niveau, og han var en kæmpe profil for både Blackburn og Newcastle, og fordi det er så mange år siden, at han var aktiv, bliver han ofte glemt.

3. Ryan Giggs
Over to årtier var waliseren fast mand for Manchester United, der dominerede den engelske top. Og han var ikke kun fast mand. Giggs var en stor profil, der med sin fart og tekniske kundskaber gjorde det svært for modstanderne. 632 Premier League-kampe siger meget.

2. Cristiano Ronaldo
De sidste tre sæsoner, som han spillede i Manchester United var magiske. Han var uden tvivl ligaens bedste spiller, og det var en skam, at han ikke blev lidt længere i Premier League. Han gjorde en kæmpe forskel for De Røde Djævle, og han udviklede sig fra at være en ren dribler til at blive en målsluger og verdens bedste fodboldspiller. Med et par sæsoner mere havde han taget førstepladsen.

1. Thierry Henry
Ingen spiller har vundet topscorerprisen flere gange. Ingen spiller har lavet flere assists i én sæson. Det siger en hel del om franskmanden, som kom på Årets Hold seks sæsoner i træk, og som to gange også blev udnævnt som Årets Spiller. Han var fuldstændig ustyrlig på et Arsenal-mandskab, der spillede med om de helt sjove placeringer.

 

Kristoffer Krogh Kiesbye

10. Eden Hazard
Tryllebandt i en lang årrække og var Chelseas MVP under flere trænere.

9. Sergio Agüero
Kandidat til bedste udenlandske angriber i ligaen og scorede målet, der sikrede dem titlen i overtiden mod QPR.

8. John Terry
Mr. Chelsea som støbte fundamentet den klub, The Blues er i dag.

7. Frank Lampard
Ligaens mest målfarlige midtbanespiller og fast inventar på mange titelvindende hold.

6. Tony Adams
Arsenal-legenden som holdt ud så længe, at han førte klubben til mesterskaber i tre forskellige årtier.

5. Paul Scholes
Midtbanemaestro og måske verdens bedste midtbanespiller i en årrække, hvor han kun scorede utrolige screamers.

4. Alan Shearer
Den mest scorende spiller til dato er svær at se bort fra.

3. Cristiano Ronaldo
Ville være nummer et, hvis han var blevet.

2. Thierry Henry
Den mest elegante målscorer til nogensinde at pryde Premier League og samtidig også en stor kreatør.

1. Ryan Giggs
En utrolig holdbarhed og endnu mere utrolig omstillingsevne. Mål og flest assists.

 

Asbjørn Sigsgaard

10. Didier Drogba
Markerede en ny slags angriber i engelsk fodbold og samtidig døden for to-mands angrebet. En decideret frygtindgydende spiller, der ligeledes blev en slags symbol på José Mourinhos voldsomme succes.

9. Dennis Bergkamp
En af de mest teknisk stærke spillere fodbolden nogensinde har set. Scorede også det mest overlegne mål i PL-historien.

8. Virgil van Dijk
Man glemmer altid forsvarsspillere på top 10-lister. Van Dijk er den nok bedste moderne fodbold har set og har sat nye standarder i PL.

7. Paul Scholes
Englændere kan også være tekniske genier. Scholes blev en tidlig forløber for den moderne midtbanespiller, selvom han var undervurderet i sin aktive periode.

6. Frank Lampard
Et utroligt højt bundniveau og en målfarlighed, der nærmest ikke burde kunne lade sig gøre. Stod i spidsen for det Chelsea-hold, der tvang modstanderne til at holde trit og trak Premier League til toppen af fodboldpyramiden.

5. Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo er en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde og modsat de andre kandidater til den titel har han spillet i Premier League med succes. Derfor er han selvfølgelig i top 10. Han er ikke top fordi han smuttede for tidligt i karrieren.

4. Steven Gerrard
"Captain Fantastic" er nok den bedste offensive midtbanespiller Premier League nogensinde har set. Hvis han havde vundet et par ligatitler, i stedet for at glide hvor det gjaldt, havde han været helt i toppen.

3. Patrick Vieira
Den store, men elegante, franskmand var det bankende hjerte på det Arsene Wenger-mandskab, der fuldstændig revolutionerede Premier League. Ikke bare en af ligaens bedste spillere nogensinde, men også et billede på den rivende udvikling siden de mere langsomme og fysiske 90'ere.

2. Thierry Henry
Kort og godt den bedste spiller Premier League nogensinde har set. Kunne alt og fik det til at se så let ud. Mister kun førstepladsen til...

1. Eric Cantona
Ligger helt i top ikke kun på grund af sine absurde evner, men også fordi han markerede starten på den moderne Premier League-æra, som vi kender den i dag. Ingen har været så indflydelsesrig som den geniale franske angriber.

 

Emil Mozart Hansen

10. Patrick Viera
Komplet spiller, der var en bærende figur på Arsenal-holdet i Invincibles-sæsonen, hvor han løftede Premier League-trofæet.

9. Eric Cantona
Det er desværre også kun en spiller, som jeg har set på YouTube, men han er den spiller, der altid dukker op som en af de første i historiebøgerne om Premier League. Sikke en spiller, der afgjorde fodboldkampe på egen hånd.

8. Steven Gerrard
Det er vildt at tænke på, at Steven Gerrard aldrig har vundet Premier League. Jeg tager ham stadig med, da han var så stor en profil og leder på Liverpool-holdet gennem mange år.

7. Frank Lampard
Endnu en spiller med fænomenale lederegenskaber. Han var en frontfigur på Chelsea-mandskabet i mange år. Der blev altid kæmpet til det sidste. Han vandt Premier League tre gange.

6. Paul Scholes
Endnu et klubikon, der har betydet enormt meget for sin klub. Han kunne sagtens have lagt højere på listen. Han var formentlig den mest undervurderede spiller hos Manchester United på daværende tidspunkt. Hans betydning var enorm. Han vandt 11 Premier League-titler. Det er godt nok imponerende.

5. Alan Shearer
Den mest scorende spiller i Premier Leagues historie. Jeg har kun set YouTube-videoer med ham, men der er det tydeligt at se, at han var en af de bedste angribere, der har været i Premier League.

4. Cristiano Ronaldo
Startskuddet på hans enorme karriere lød i Premier League. Der viste han hans enorme potentiale frem. Det blev til tre Premier League-titler hos The Red Devils. Sikke en fænomenal spiller. Både nu og dengang.

3. Thierry Henry
Franskmanden vandt kun to Premier League-titler med Arsenal, men mængden af mål og målgivende afleveringer er imponerende. Han havde hele pakken og kunne tingene på egen hånd.

2. Wayne Rooney
Komplet angriber, der er den anden mest scorende spiller i Premier League-historien. Han vandt fem Premier League-titler og var en af de største profiler på det succesfulde Manchester United-hold, som han var en del af.

1. Ryan Giggs
Et vaskeægte klubikon for Manchester United. Han var en leder, men han var samtidig en verdensklasse fodboldspiller. Han lavede ikke mange mål, men han kunne bidrage med alt det andet. Han vandt alt, hvad en Manchester United-spiller kunne drømme om. Endda flere gange. 13 Premier League-trofæer. Imponerende.

 

Emil Eire Frerk Olsen

10. Steven Gerrard
Liverpool er nødt til også at repræsenteret på denne liste, men det er dog ikke af sympati, at Gerrard er at finde på 10. pladsen. Fantastisk og komplet spiller, der havde ligget noget højere, hvis han havde kronet karrieren med et mesterskab.

9. Tony Adams
En af de bedste forsvarere, England nogensinde har produceret. Han var næsten lige så god til at drikke som at sparke til en bold, men heldigvis udelukkede det ene ikke det andet for den gode Adams.

8. Dennis Bergkamp
En af mine absolutte yndlingsspillere. Kan stadig se målet mod Newcastle om og om igen. Sikke en teknik.

7. Eric Cantona
Det samme kan siges om Cantona. Måske var han et mikroskopisk hak under rent teknisk, men det gjorde han så op for med attitude og gejst. Alt i alt en gudsbenovet fodboldspiller.

6. Cristiano Ronaldo
Fantastisk fodboldspiller, som gjorde en kæmpe forskel i årene hos Manchester United.

5. Ryan Giggs
Dygtig, solid og afgørende - og over så mange år. Det er usandsynligt vi nogensinde får en spiller, der minder om ham.

4. Frank Lampard
Det er faktisk decideret sindssygt, hvor mange mål og assists Lampard har lavet for Chelsea taget i betragtning af hans position og hvor mange andre profiler, de havde. Ud over det var han en holdspiller, eminent på bolden og en leder på og uden for banen.

3. Alan Shearer
Som Newcastle-fan er valget måske farvet - og dog. Mon ikke Premier Leagues alletiders topscorer hører til blandt historiens bedste?

2. Paul Scholes
Scholesyyy. En kunstner, der var hjertet af Uniteds midtbane i over et årti. Han kunne score, forsvare, kæmpe og drible - og så havde han en pasningsevne og et overblik på niveau med Pirlo, hvis ikke bedre.

1. Thierry Henry
Skulle der være én Premier League-angriber, jeg hellere ville have på mit fem-mand hold end Shearer, skulle det være Thierry. Fart, styrke, kynisme og extravagance.

 

Mathias Svedborg

10. Sergio Agüero
Forvandlede, sammen med David Silva, Manchester City og måden at spille fodbold på i Premier League.

9. Wayne Rooney
Ingen tvivl om, at han er en af de største i Premier League og det engelske landshold.

8. Patrick Vieira
Generalen på Arsenals midtbane, og han var bare en fantastisk fodboldspiller.

7. Alan Shearer
Fortsat den mest scorende spiller i Premier League, så det siger lidt sig selv.

6. Peter Schmeichel
Danskerbrillerne på, men han er nok den bedste keeper, der nogensinde har været i Premier League.

5. Paul Scholes
Hans fantastiske overblik og arbejdsrate på Uniteds midtbane var uforglemmeligt.

4. Steven Gerrard
En legende, men han nåede dog ikke en Premier League-titlen, men han var fortsat loyal over for sin klub.

3. Ryan Giggs
Legende.

2. Cristiano Ronaldo
Det siger næsten sig selv, hvilken indflydelse han havde.

1. Thierry Henry
Var ikke en verdensstjerne, da han kom, men det var han, da han smuttede. Han transformerede Arsenal og ligaen fuldstændigt.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED