Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Premier League-rekord: Præsenterer milliardoverskud

Af Morten Bruun Jørgensen
02.04.2024 Kl. 18:19

Der er slået Premier League-rekord for det største overskud nogensinde.

Brighton er kommet ud af 2022/23-sæsonen med et rekordregnskab, som blandt andet skyldes, at klubben både har klaret sig godt i Premier League og solgt spillere for store beløb.

Overskuddet for regnskabsåret lyder på 1,07 milliarder kroner. Det er ifølge The Athletic det største overskud, som en Premier League-klub nogensinde har kunne fremvise. 

Brighton havde også året forinden været i stand til at skabe et overskud. Dengang lød det på 210 millioner kroner. 

2022/23-sæsonen bød også på den største omsætning for klubben nogensinde. Den steg med 17,2 procent og endte på 1,78 milliarder kroner. 

Klubben forklarer det selv med en historisk sjetteplads i Premier League, en semifinale i FA Cuppen og spillersalg. 

Spillersalgene inkluderer Alexis Mac Allister, Yves Bissouma og Marc Cucurella. Derudover tæller Graham Potters overgangssum til Chelsea også med. 

Til gengæld er rekordsalget af Moisés Caicedo og Robert Sánchez til Chelsea ikke med i regnskabet. De indgår først i det næste regnskab. 

Brightons flotte regnskab betyder også, at klubben har været i stand til at betale af på det lån, som klubbens ejer har givet klubben. Det samlede lån lyder dog stadig på 3,25 milliarder kroner. 

Lige nu er Brighton i gang med at bygge en ny fanzone, som ventes at stå klar til sommer. Klubben har derudover også planer om regelmæssigt at kvalificere sig til Europa og kæmpe med om medaljer.  

Medie: Vil overbevise ham om at tage et år mere

Annonce