AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:05:2019 20:45
Premier League-pengene er blevet fordelt: Liverpool tjener kassen

Liverpool var det hold, der fik vist flest kampe på TV i den netop overståede sæson, og det har Merseyside-klubben kunne mærke på pengepungen.


Premier League anno 2018/19 er overstået, og det var en fremragende sæson med spænding til det sidste. Manchester City løb med mesterskabet, og Liverpool måtte sande, at 97 point ikke var nok til at slå The Citizens af tronen. 

Der betyder dog ikke, at Manchester City var det hold, der tjente flest penge af Premier League i den forgangne sæson. Det melder BBC

Premier League har fordelt i alt 21 milliarder danske kroner, hvoraf 14 af dem er fordelt ligeligt mellem de 20 klubber fra tre puljer. Den ene kaldes Equal Share, som giver omkring 291 millioner kroner til hver klub. Den anden pulje kommer fra kampe, der er vist på internationalt tv, og det indbringer hver klub ca. 366 millioner kroner. Den sidste pulje er den kommercielle, som giver ca. 42 millioner kroner.

Derudover får klubberne også betaling for antal tv-kampe i Storbritannien samt slutplacering i Premier League, og det her er Liverpool hiver de store penge hjem. 

Liverpool var det hold, som fik vist flest kampe live hos enten Sky Sports eller BT Sport. 29 af Liverpools kampe blev tv-transmitteret, og det var flest af alle hold i Premier League. 

Manchester United fik vist 27 kampe live, mens Manchester Citys og Tottenhams kampe rullede 26 gange henover skærmen. 

Manchester City fik £38,4 millioner for at vinde mesterskabet, og det er næsten £2 millioner mere end, hvad Liverpool fik for at slutte som nummer to. 

Kilde: BBC


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED