AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:09:2022 08:55
Premier League-klubber i strid om betaling på over 2 milliarder

Angiveligt er flere af Premier League-klubberne involveret i stridigheder.


Premier League-klubberne er involveret i stridigheder om, hvor meget de enkelte hold skal bidrage til de ekstra penge, der er bestemt til EFL, England Football League.

Det melder The Times.

Efter sigende lægger den britiske regering pres på landets topklubber, for at få dem til at uddele over 2 milliarder kroner ekstra om året, men de små og mellemstore klubber ønsker, at de bedste klubber - og især dem i Champions League - skal betale mere.

Selv om Big Six-klubberne accepterer, at en direkte 20-talsfordeling ikke ville være retfærdig over for de mindre velstående hold, er der en række forskellige synspunkter om, hvordan denne fordeling bør beregnes.
 
Et forslag går ud på, at forholdet skal være det samme som fordelingen af Premier Leagues tv-penge, hvor den bedste klub tjener ca. 1,7 gange så meget som den klub, der slutter nederst.
 
Det ville betyde, at hvis EFL-fordelingen kostede den nederste klub £10 millioner, ville det koste den øverste klub £17 millioner.
 

Et andet forslag går ud på, at klubberne i Champions League skal betale et ekstra beløb oveni, da de vil drage økonomisk fordel af at spille i den bedste UEFA-turnering.

 
Den ekstra uddeling til EFL være betinget af kalenderændringer, da flere Premier League-klubber vil afskaffe omkampe i tredje og fjerde runde af FA Cuppen. Dog skal det først godkendes af EFL og FA - Det Engelske Fodboldforbund.
 
Mødet finder sted onsdag, hvor man også vil drøfte opdateringer om VAR, efter to katastrofale beslutninger tidligere i september hvor fejl førte til, at mål af West Ham United og Newcastle United blev annulleret forkert.
 
Desuden vil Premier League-klubberne også blive opdateret om forslagene om et frivilligt forbud mod at spillefirmaer reklamerer på forsiden af kamptrøjer.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE