Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Pointstraf lurer: Præsenterer gigantisk underskud igen

Af Morten Bruun Jørgensen
02.04.2024 Kl. 20:33

Efterhånden står det ganske klart, at man risikerer pointstraf, hvis man ikke har styr på sin økonomi. 

Det har Everton allerede måtte sande, og lige nu er både Nottingham Forest, Everton og Leicester sigtet af Premier League for overtrædelser af de økonomiske regler. 

Leicester har tænkt sig at kæmpe hårdt for at undgå en pointstraf, men klubben har en dårlig økonomi. 

Det er nu kommet offentligheden for øje, for tirsdag aften har klubben præsenteret sit regnskab for 2022/23-sæsonen. Her har klubben fremvist et rigtig stort underskud. 

Underskuddet før skat lyder på hele 781 millioner kroner, og det er kun en anelse mindre end det forrige regnskab. Her lød underskuddet på 805 millioner kroner. 

Leicester forklarer sit seneste underskud med, at klubben rykkede ud af Premier League. Derudover kostede det også klubben dyrt at måtte fyre Brendan Rodgers. 

Premier League-rekord: Præsenterer milliardoverskud

Underskuddet er også endnu mere iøjnefaldende, fordi klubben i sidste regnskabsår havde en profit på 651 millioner kroner på spillersalg. 

Den samlede omsætning faldt også betragteligt og lød på 1,54 milliarder kroner. Sæsonen forinden lød omsætningen på 1,87 milliarder kroner. 

Leicester gør det dog samtidig klart, at der er opbakningen fra klubbens ejere til, at klubben kan fortsætte sit mål om at rykke op i Premier League. 

Lige nu er The Foxes på tredjepladsen i den næstbedste række efter at have sat en solid føring over styr. Klubben mangler stadig syv kampe af sæsonen og har stadig den direkte oprykningen inden for rækkevidde. 

Annonce