AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
03:12:2022 13:02
PL-profil trækker store overskrifter efter VM-drama: Her er årsagen

Granit Xhaka trækker store overskrifter efter VM-dramaet mellem Schweiz og Serbien.


Schweiz sikrede sig i går videre avancement fra gruppespillet efter et intenst opgør mod Serbien, som Schweiz vandt 3-2. 

Det var et opgør, hvor bølgerne gik højt. Der blev uddelt hele 11 gule kort, hvor der også var sammenstød mellem spillerne på banen.

Arsenal-profilen, Granit Xhaka, var naturligvis med for Schweiz, og han fik bl.a. den serbiske bænk til at fare op i det røde felt, da han tog sin hånd om sine ædle dele ud mod den serbiske bænk. Granit Xhaka fik efterfølgende et gult kort.

Efter slutfløjtet tog Granit Xhaka så sin trøje af, og inden under havde han en trøje, hvor der stod 'Jashari' med nummer 26, som var en hyldest til holdkammeraten, Ardon Jashari.

Artiklen fortsætter under billedet

Efterfølgende er det kommet frem i medier, at navnet 'Jashari' især er kendt pga. Adem Jashari, som var stifteren af Kosovo Liberation Army - en milits, der lavede flere angreb de serbiske politistyrker. 

Selvom Granit Xhaka har afvist, at der skulle være noget politisk i det, melder Press Association, at der kan blive indledt en undersøgelse af FIFA.

Efter kampen har Arsenal-spilleren udtalt følgende:

- Det er intet politisk i det. Ardon er en del af vores trup, og vi bruger meget tid sammen. Jeg fortalte ham, at jeg tog den trøje på, hvis vi vandt.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Granit Xhaka har anstrengt forhold til Serbien. Han er af kosovo-albansk herkomst, og til slutrunden i 2018 skabte han stor vrede hos Serbien, da han fejrede et mål ved at lave et tegn, der skulle vise den albanske ørn. 

For mange år siden var Granit Xhakas far i fængsel i det gamle Jugoslavien, hvor han kæmpede for Kosovos uafhængighed. 

Xherdan Shaqiri har også rødder i Albabien, hvor hans forældre flygtede til Schweiz pga. krig. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE