Overblik: Lukaku sikrede belgisk sejr - Gündogan og Sané nettede i nedsabling

Af Mads Bye Marboe
11.06.2019 Kl. 20:48
Flere Premier League-spillere var i aktion, da der tirsdag aften blev spillet kvalifikationskampe til EM i 2020. Vi giver dig her et overblik over, hvordan spillerne klarede sig.

Premier League er naturligvis garant for at levere spillere til diverse landshold, og masser af spillere fra den engelske liga var i aktion, da der tirsdag blev spillet kvalifikationskampe til EM i 2020.

Først og fremmest vogtede Newcastle-keeperen, Martin Dubravka, buret for Slovakiet, som slog Aserbajdsjan i en af aftens tidlige kampe. Den tidligere Esbjerg-målmand spillede hele kampen og var dermed med til at sikre en 5-1-sejr til slovakkerne.

De resterende kampe blev spillet klokken 20.45 dansk tid, og i Grækenland tørnede Arsenal-duoen, Sokratis og Henrikh Mkhitaryan, sammen. Begge spillede hele opgøret, men det endte med at blive sidstnævnte, som trak sig sejrrigt ud af duellen, da Armenien vandt opgøret med 3-2.

I Frankrigs opgør mod Andorra var Tottenhams Hugo Lloris, Chelseas Kurt Zouma og Manchester Uniteds Paul Pogba med fra start, da miniputterne blev besejret sikkert med cifrene 4-0. Zouma noterede sig endda for scoringen til 4-0, mens Chelseas Olivier Giroud og Tottenhams Moussa Sissoko blev indskiftet i løbet af anden halvleg.

Mål noterede Manchester Uniteds Romelu Lukaku sig også for. Han scorede nemlig to gange, da Belgien hentede en 3-0-sejr hjemme over Skotland og spillede sig tættere på slutrunden næste sommer. Kevin De Bruyne lavede det sidste mål i kampens overtid. Toby Alderweireld og Jan Vertonghen var også med fra start.

Hos Skotland spillede Manchester Uniteds Scott McTominay fuld tid, mens Southamptons Stuart Armstrong blev udskiftet allerede efter en halv time til fordel for Bournemouths Ryan Fraser.

Premier League-stjerner var der også med, da Tyskland rev Estland fra hinanden og vandt med hele 8-0. Ilkay Gündogan og Leroy Sané var begge med fra start, og de noterede sig hver for en enkelt scoring – til henholdsvis 4-0 og 8-0. Sané assisterede også til Serge Gnabrys 2-0-scoring.

I Italien var Chelseas Jorginho og Emerson omvendt mere pressede, da man fik besøg af Bosnien-Hercegovina. Duoen kunne se Edin Dzeko bringe gæsterne foran, inden Lorenzo Insigne fik udlignet kort efter pausen. Først i det 86. minut fik Marco Verratti sat 2-1-scoringen ind, som sikrede italienerne tre vigtige point.

Nordirland, med Leicesters Jonny Evans og Watfords i Craig Cathcart i midterforsvaret i hele kampen, vandt 1-0 ude over Hviderusland, og så var Johann Gudmundsson fra Burnley og Gylfi Sigurdsson fra Everton med, da Island vandt 2-1 over Tyrkiet. Gudmundsson noterede sig for en assist til 1-0-scoringen.

Wales havde Crystal Palaces Wayne Hennessey, Tottenhams Ben Davies, Chelseas Ethan Ampadu, Bournemouths David Brooks og Manchester Uniteds Daniel James med fra start, da man skuffede og tabte 0-1 i Ungarn, og så sluttede den nyslåede Premier League-spiller, Norwichs Teemu Pukki, runden af med en scoring i Finlands 2-0-sejr over Liechtenstein.