Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
25:05:2022 22:45
Optimerer inden finalen: Træner med hjernesensorer

Liverpool er kendt for teknikken, der skal forbedre spillerne i pressede situationer.


Sidste år kom det frem, at Liverpool samarbejder med firmaet neuro11, der med videnskabsmanden Dr. Niklas Hausler bag forsøger at optimere fodboldspillet. 
 
For mere end to år siden mødtes Hausler og forretningspartneren, Patrick Hantschke, med Jürgen Klopp. Inden da havde de to haft stor succes gennem flere amerikanske sportsgrene i at optimere præstationer, og på et tidspunkt havde de udviklet et fokus, der skulle gøre Liverpool bedre på dødboldsituationerne. 
 
- Hvert menneske har visse hjernetilstande. Nogle gange er vi mere afslappede, nogle gange er vi mere ophidsede. Alle er sådan. Hvad forskning har vist er, at uanset om du er for afslappet eller for ophidset, kan det være suboptimalt at få det, vi kalder 'in the zone', har Hausler tidligere fortalt
 
- Det, vi gør med en spiller, er, at vi dechifrerer med dem og finder ud af, hvilke dele af denne proces, der hjælper ham eller hende med at komme ind i den hjernetilstand. De tror måske, at der er en bedre måde at gøre det på, men vores data viser så, at det faktisk er noget, du ikke rigtig skal fokusere på, og i stedet bør du lægge vægt på noget, du undervurderede før.
 
Klopp er kendt for at være innovativ og jagte de sidste procenter på banen, hvorfor tyskeren også tidligere har hyret specialister i både træning af indkast og åndedræt. 
 
Mohamed Salah, James Milner, Harvey Elliott og Trent Alexander-Arnold er blandt de spillere, der har været udsat for elektroderne.
 
Nu har sidstnævnte spiller igen stiftet bekendtskab med hjernesensorerne forud for lørdagens Champions League-finale mod Real Madrid, da højrebacken trænede frispark ved onsdagens Liverpool-træning. 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE