OFFICIELT: Leeds og Leicester rykker ned

Nedrykningskampen i Premier League blev søndag afgjort på sidste spilledag.

Det endte med, at Leeds, der har danske Rasmus Nissen Kristensen på lønningslisten, rykkede ned fra Premier League.

Det samme gjorde Leicester, der har Daniel Iversen, Jannik Vestergaard og Victor Kristiansen i truppen, også.

Leeds – Tottenham 1-4

Allerede i indledningen gik det galt for værterne, der kom bagud efter Tottenhams første afslutning, da Harry Kane scorede sit mål nummer 31 i denne sæson.

Stillingen holdt helt frem til pause, men i begyndelsen af anden halvleg blev ondt til værre for Sam Allardyces tropper, da Pedro Porro fordoblede føringen.

Jack Harrison reducerede til 1-2 halvvejs inde i anden halvleg, men på det tidspunkt så det svært ud for Leeds, da både Leicester og Everton var foran i deres respektive kampe mod henholdsvis West Ham og Bournemouth.

Mens håbet så småt havde begyndt at snige sig ind på Elland Road, scorede Harry Kane to minutter efter og slukkede på ny lyset.

Lucas Moura har ikke haft den bedste sæson for Spurs, men søndag scorede han sit første sæsonmål og pyntede lidt på det hele.

Everton – Bournemouth 1-0

På Goodison Park var der inden denne runde to point ned til Leicester under nedrykningsstregen.

Alligevel var der spænding og nervøsitet at spore blandt de trofaste tilskuere i den blå del af Beatlesbyen.

På et tidspunkt var klubben også at finde under nedrykningsstregen, men Abdoulaye Doucouré gjorde det til 1-0, og dermed skulle meget gå galt, hvis klubben skulle rykke ned.

Det var en stilling, der holdt kampen ud, og dermed sikrer Sean Dyches mandskab sig endnu en sæson i Premier League.

Leicester – West Ham 2-1

Danske Daniel Iversen var at finde fra start i Leicester-målet, og han havde en god dag på kontoret.

Leicester skulle bruge en sejr, samtidig med, at Everton skulle smide point mod Bournemouth, der ikke havde noget at spille for.

Sejren kom i hus for Leicester via mål fra Harvey Barnes og Wout Faes, men det var ikke nok til at sikre overlevelse. Gæsternes Pablo Fornals skabte spænding i opgøret med sin reducering ti minutter før tid.

Dermed rykker mestrene fra 2016 ned i Englands næstbedste række, hvor man ikke har været siden 2014.