AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:07:2019 19:53
Nye regler i næste sæson: Her er alt, du skal vide

Vi forsøger at gøre dig klogere på de nye regler vedrørende arm/hånd på bolden i den kommende sæson.


Når Premier League-sæsonen 2019/20 bliver skudt i gang med kampen mellem Liverpool og Norwich den 9. august, er der nogle nye regler, der bliver spillet efter.

En af regelændringerne handler om hånd på bolden, og Premier League har nu specificeret, hvordan de nye regler kommer til at fungere, og vi prøver nu at gøre dig klogere på det.

Det er IFAB, som er en magtfuld organisation i fodboldverdenen, der har opdateret reglerne, og det betyder, at hvis et mål bliver scoret eller skabt ved brug af hånden eller armen, vil det blive annulleret, selvom det skulle være tilfældigt.

Dermed skaber reglen ekstra klarhed, da det ikke længere handler om intentionen fra spilleren.

Ydermere vil der også blive tildelt et frispark/straffespark, hvis bolden rammer en spiller, der har brugt armen/hånden til at gøre sig unaturligt bredere. Her siger regelændringen, at hvis armen/hånden er over skulderhøjde, er det sjældent en naturlig position. Dermed tager spilleren en risiko ved at have armen/hånden i den position – der også er gældende, hvis spilleren er i en glidende tackling.

Dog anses det for at være naturligt at have armen ud fra kroppen i forbindelse med et fald, hvor armen kan være støttende. Armen må dog ikke være forlænget for at gøre kroppen større.

I forbindelse med afretninger vil der blive givet et større spillerum til spillerne. Det er som regel umuligt at forhindre kontakt med bolden, hvis den afrettes på en modstander, holdkammerat eller endda fra en anden del af ens egen krop.

Derfor vil der ikke blive dømt frispark/straffespark, hvis bolden rører en spillers arm/hånd direkte fra spillerens eget hoved, krop eller fod. Det samme gør sig også gældende, hvis bolden rettes af på en spiller, der er tæt på.

I den kommende sæson vil dommerne i Premier League have mulighed for at gense episoder via VAR, og Premier League regner med, at systemet kommer til at fungere, og der er blevet sat to mål for succes. Det kan du læse mere om lige her.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED