Niende Norwich-nederlag i træk: Burnley udnyttede overtallet til fulde

Af Emil Plovgaard
18.07.2020 Kl. 18:25
Norwich sluttede ikke af på Carrow Road, som de havde håbet på.

Burnley havde en del at revanchere, da de lørdag aften gæstede Norwich på Carrow Road. Det seneste opgør havde Sean Dyches mandskab nemlig tabt med 1-2 i FA Cuppen.

Med otte nederlag i træk var Norwich hårdt ramt på selvtilliden i modsætning til Burnley, der har overrasket mange i denne sæson, og inden kampen indtog rækkens tiendeplads.

Hjemmeholdet havde ikke meget andet end æren at spille for, idet kanariefuglene allerede inden dagens opgør havde sikret sig 20. pladsen i Premier League. Teoretisk set kunne Burnley stadig tilkæmpe sig europæisk kvalifikation.

Første halvleg fik en noget træg indledning, men Norwich var et par gange farlige på dødbolde. Blandt andet steg hjemmeholdets Ben Godfrey til vejrs godt 20 minutter inde i kampen, men bolden blev reddet af Golden Glove-kandidaten i Burnley-buret, Nick Pope.

Efter lidt mere end en halv times spil måtte VAR-systemet tages i brug. Et spørgsmål om, hvorvidt dommer, Kevin Friend, skulle til baghånden og diske et rødt kort op af lommen, skulle diskuteres.

Norwich-argentineren Emiliano Buendia plantede en albue i hovedet på gæsternes Ashley Westwood, og det resulterede i et direkte rødt kort, helt i overenstemmelse med gældende fodboldregler.

Reduceret til 10 mand blev Norwich’ noble ambition om at slutte sæsonen på hjemmebane af på godkendt vis endnu sværere. Blot to minutter efter udvisningen forsøgte gæsternes Jay Rodriguez sig med et følt skud, og Tim Krul måtte diske op med en flot redning.

Og Norwich skulle nok en gang reduceres i antal spillere på banen. En potentielt benbrækkende tackling resulterede i endnu et direkte rødt kort. Denne gang til schweiziske Josip Drmic for vanvidstacklingen på Erik Pieters, der måtte hoppe for livet.

Kort efter udnyttede Burnley, at de var i overtal. Chris Wood kunne notere sig sæsonens 11. Premier League-mål på akrobatisk vis med, hvad der kan kaldes et halvt saksespark.

Således sluttede første halvleg 1-0 til Burnley, som bare skulle ud og presse på.

I anden halvleg fortsatte Burnley sin dominans. Især på den sidste tredjedel af banen blev der givet los.

Jay Rodriguez havde flere afslutninger mod mål, men Tim Kruls erfaring svigtede ikke, og hollænderen diskede op med den ene flotte redning efter den anden.

Men også hans egne medspillere ville gøre det svært for Tim Krul denne aften. Ti minutter før slutfløjt forsøgte Ben Godfrey at afværge et indlæg, men i stedet blev bolden sendt i eget net.

Flere mål kom der ikke i opgøret, som slutter 2-0 til Burnley.