AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:09:2020 22:54
Next Big Thing: 7 talenter, der kan få et stort gennembrud i år

En række unge spillere markerer sig som fremtidens store stjerner i hver Premier League-sæson. Her følger et bud på fem kandidater, der kan slå igennem i år


I sidste års Premier League trådte stortalenter som Mason Greenwood, Phil Foden, Bukayo Saka og Mason Mount ind på den helt store scene, og de kan nu kalde sig regulære Premier League-profiler. Vi har kigget lidt i krystalkuglen og kommer her med et bud på fem unge spillere, der kan gå dem i bedene i denne sæson.

Kriterierne er ikke, at spillerne hverken skal være purunge eller helt grønne talenter. Derimod er det eneste krav, at de er uprøvede og relativt ukendte i Premier League-sammenhæng. Læs med nedenfor. 

Curtis Jones - Liverpool

Den 19-årige midtbanespiller er formelt blevet rykket op i Liverpools førsteholdstrup denne sommer, men har allerede optrådt i seks Premier League-kampe førhen. Forventningerne til Curtis Jones er enorme på Anfield, hvilket også sås ved, at han fik 24 minutter på banen i sæsonpremieren mod Leeds. 

I Liverpool håber de, at Jones er en ny Steven Gerrard, men mindre kan også gøre det. Han skal nok få sine chancer i den kommende sæson med tanke på klubbens inaktivitet på transfermarkedet. 

Luke Thomas - Leicester

Unge Luke Thomas nåede at give prøver på sit enorme potentiale i slutningen af sidste sæson, og med Leicesters megasalg af Ben Chilwell til Chelsea, er vejen banet for den 19-årige englænder på The Foxes' venstreback-position.

Måske ender Timothy Castagne, der er kommet til fra Atalanta med at tage en del af spilletiden, men da belgieren er højreback af natur kan Thomas meget vel få en større hovedrolle end mange regner med. 

Ben White - Brighton

22-årige Ben White er suverænt den mest erfarne spiller på denne liste, og med 46 optrædener for Leeds i sidste sæson, spillede han en stor rolle i The Whites' oprykning. Men White, der var udlånt fra Brighton, har faktisk aldrig optrådt i den bedste engelske række. Det bliver der uden tvivl lavet om på nu. 

White var kort sagt blandt The Championships allerbedste midtstoppere i sidste sæson, og i England håber man, at han tager det forventede skridt op af stigen og bliver en forsvarsspiller af international klasse.

Will Smallbone - Southampton

Ikke et navn, der vækker den store genklang endnu, men det kommer til at ændre sig. Den 20-årige irer fik allerede ni Premier League-kampe i sidste sæson, og med Southamptons salg af Pierre-Emile Højbjerg og Mario Leminas afgang, er der masser af plads til Smallbone, der da også startede sæsonens første kamp mod Crystal Palace.

Southampton har et af Englands allerbedste ungdomsakademier, og Will Smallbone ligner næste spiller, der om et par år forlader sydkysten for nogle hundrede millioner pund. 

Emile Smith-Rowe - Arsenal

Navne som Bukayo Saka, Eddie Nketiah og Joe Willock har allerede etableret sig på Arsenals førstehold i løbet af seneste sæson, og midtbanespilleren Emile Smith-Rowe kan meget vel blive den næste. Et imponerende halvår på leje i Huddersfield har kun sendt englænderens aktie i vejret, og i Mikel Arteta har han en manager, der ikke er bange for at bruge talenterne. 

Læg dertil, at Mesut Özil og Matteo Guendouzi er persona non grata på Emirates, og der kan ligge et gennembrud og lure for det unge stortalent.

Fabio Silva - Wolverhampton

Ja, han kostede 300 millioner kroner, så det er ikke ligefrem en sensation, hvis Fabio Silva slår igennem. Men den 18-årige portugiser er stadig et ualmindeligt interessant talent. 

Angriberen nåede at spille 21 kampe og 786 minutter for FC Porto før Wolves slog til, og i hjemlandet regnes han som det største offensive talent siden en vis Cristiano Ronaldo. Ulvene har mange spillere fra Portugal, men Fabio Silva er mere spændende end de fleste.

Taylor Harwood-Bellis - Manchester City

Phil Foden kan snakke med om, at det tager tid at få chancen som ungt talent i Manchester City, men Harwood-Bellis kan springe noget af den proces over, hvis Eric Garcia ender med at blive solgt til FC Barcelona. 

Den 18-årige midtstopper fik debut i Champions League i sidste sæson og scorede endda i FA Cuppen. Pep Guardiola er stor fan af sit unge talent, og med tanke på, at midterforsvaret har været The Citizens' akilleshæl i de seneste år, er det ikke umuligt, at Harwood-Bellis pludselig står på holdkortet.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED