AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
26:11:2022 18:15
Nation er rasende: FIFA åbner endnu en sag

FIFA åbner endnu en disciplinærsag.


Serbiens VM-mandskab kan med stor sandsynlighed se frem til en straf.

Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, åbner nemlig en disciplinærsag mod landet, efter at det blev afsløret, at der var et billede af et flag, der viser omridset af Serbien inklusiv Kosovo.

- FIFA's disciplinærkomité har åbnet sag mod Serbiens fodboldforbund efter et flag, som var afbilledet i garderoben efter kampen mod Brasilien 24. november. Sagen blev åbnet på grund af artikel 11 i FIFA's disciplinærregler og artikel 4 i reglerne for VM 2022, skriver FIFA i en presemeddelelse.

Kosovo er en anerkendt nation af flere lande - heriblandt Danmark og USA, og flaget har selvsagt gjort dem rasende.

- Skamfulde billeder fra Serbiens omklædningsrum, der udviser hadfulde, xenofobiske og folkedrabelige budskaber mod Kosovo, mens de udnytter VM-platformen.

- Vi forventer konkrete handlinger fra FIFA i betragtning af, at Kosovo er et fuldgyldigt FIFA- og UEFA-medlem, skriver Kosovos kultur-, ungdoms- og sportsminister, Hajrulla Ceku, på sin Twitter-profil.

Konflikten mellem de to lande strækker sig langt tilbage, men i 2008 erklærede Kosovo sin selvstændighed, og det har Serbien det meget svært med, idet de anser landet som deres. De serbiske myndigheder har tilmed sagt, at de aldrig kommer til at anerkende Kosovo som selvstændig republik.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE