Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Messi har overbevist Haaland: Stort skifte på vej?

Af Emil Plovgaard
31.01.2024 Kl. 16:40

Erling Haaland har været på kontrakt hos Manchester City siden sommeren 2022, hvor han ankom til klubben for – tager man de stærkt opadgående priser på transfermarkedet i betragtning – en forholdsvis beskeden sum i form af 445 millioner kroner.

Han har kontrakt med de forsvarende Premier League-mestre frem til sommeren 2027, men det hævdes, at der muligvis gemmer sig en frikøbsklausul i nordmandens kontrakt.

Klausulen bliver ifølge den store spanske sportsavis AS aktiv til sommer, hvor udenlandske klubber kan slippe med 750 millioner kontra klubber fra Premier League, som skal op med godt 1,3 milliarder kroner.

Der er interesse fra Real Madrid, og Haaland overvejer angiveligt at smutte dertil, hvis de konkret melder sig på banen. Det skyldes et øget ønske om at vinde personlige priser. Beslutningen skulle være truffet, efter at Lionel Messi hjemtog Fifa The Best-prisen til stor undren for mangt en mand, skriver AS.

Beslutningen er efter sigende taget i fællesskab mellem spilleren, hans far og entourage omkring Haaland.

Haaland havde et godt år i 2023, men alligevel var det Lionel Messi, som undervejs i kalenderåret skiftede til amerikanske Inter Miami, der vandt prisen, som ellers ikke inkluderede VM-slutrunden i Qatar i 2022, der som bekendt blev vundet af Argentina.

Haaland og staben omkring mener derfor, at tiden nu er inde til at skifte klub, hvis hans trofæskab også skal bugne med personlige priser i løbet af karrieren.

Haaland siges at være indigneret over ikke at vinde The Best-prisen efter en sæson hos Manchester City, hvor han i 53 kampe scorede 52 mål og lagde op til yderligere ni mål. Dermed var han altså en af hovedårsagerne til, at klubben vandt en historisk treble.

23-årige Haaland er fortsat topscorer i Premier League i denne sæson, selvom han har været ude siden 6. december. Han er dog klar til at spille onsdagens kamp mod Burnley.

Det var ikke kun FIFA The Best-prisen, Haaland ikke vandt, men også Ballon d’Or, som gik til Messi.

Ud af de seneste fire spillere, der har vundet Ballon d’Or, har tre af dem været på kontrakt hos Real Madrid.

Følg med i Transfer Live her.

Annonce