AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
30:07:2020 22:35
Manchester Citys kommende spanske håb: Ferran Torres

Valencias 20-årige kantspiller Ferran Torres forventes snart at kunne kalde sig Manchester City-spiller. Men hvem er han?


Valencias 20-årige kantspiller Ferran Torres forventes snart at spille i Manchester City, der i skrivende stund er i gang med at forhandle med spanieren efter deres bud på 35 millioner pund er blevet accepteret.

Derfor har vi sat os for at udersøge lidt om, hvem det hypede talent egentlig er, og hvad han kan på banen.

Hvem er Ferran Torres?

Torres er født i en lille spansk by ved navn Folio lidt udenfor Valencia, hvor han har spillet på sidstnævntes ungdomshold, siden han var seks år gammel.

Faktisk startede Torres med at spille futsal, men hans talent var så iøjnefaldende, at der ikke gik længe før, at Valencia fik lokket ham til deres ungdomsrækker med spil på græs.

Han debuterede som 17-årig tilbage i 2017 imod Zaragoza i en Copa Del Rey-kamp, hvorefter omtalen af teenageren for alvor sprang i luften, da han kort tid efter debuterede i La Liga i en kamp mod Eibar og dermed blev den første spiller født i det 21. århundrede til at spille i Spaniens bedste række.

Hvilken spiller er han?

Han sammenlignes i Spanien med en type som Real Madrids Marco Asensio, som Torres selv, blandt andet også bærer rygnummer 20.

Torres er 184 centimeter høj og spiller primært på kanten, hvor hans fart ikke er hans største våben. I stedet besidder spanieren stor spilintelligens og en imponerende teknisk kunnen, der har ført ham til gentagende gange at blive udråbt til et af årtiets største Valencia-talenter.

Wingen har også en imponerende fysik af sin alder, der hånd i hånd med hans højde gør ham til en uortodoks kantspiller. 

Man kunne også rette 'uortodoks' til 'komplet', for det har som sådan ingen betydning for hans spil med fødderne, der som før nævnt er brilliant. Selvom Torres ikke er verdens mest 'flashy' spiller, så laver han ofte små finurligheder og specielt mange effektive driblinger, som han med fart, størrelse og føling stryger forbi forsvarerne med.

Målnæsen er stadig under udvikling. Spanieren har i alt nettet seks gange i den netop færdigspillede sæson, men han besidder omvendt mange af de kvaliteter, der skal til for at få et mere effektivt slutprodukt. Det hører også med til ligningen, at Torres i den forgangende sæson leverede respektable otte assists.

Torres, der er bedst med højre ben, kan spille på begge kanter, hvor han primært har gjort sig på højre siden for Valencia.

Han har trods sin unge alder allerede optrådt 97 gange for Valencias førstehold, mens han også allerede er et kendt navn blandt Spaniens landsholdstrænere.

Han har nemlig allerede optrådt over 40 gange for diverse årgange af Spaniens ungdomslandshold

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED