Liverpool sejrede forgæves i mesterskabsfinale

Af Steffan Axelsen
12.05.2019 Kl. 15:54
Som ventet hentede Liverpool tre point i sidste kamp mod Wolverhampton. Sejren blegnede dog, da Manchester City sikrede sig mesterskabet efter sejr mod Brighton.

30 sejre, 97 point og blot ét nederlag.

Umiddelbart lyder det som opskriften på en samlet 1. plads i Premier League, men sådan ville skæbnen ikke for Liverpool i sæsonen 2018/2019.

For på trods af en pligtsejr i sæsonens sidste kamp mod Wolverhampton på 2-0 måtte de røde scousere lade sig tage til takke med en 2. plads, idet Manchester City vandt 4-1 over Brighton. Dermed slutter Manchester City ét point bedre end Liverpool.

Kampen begyndte ellers lovende for Liverpool. Blot 30 sekunder skulle der til, før Mohamed Salah fik vist, hvorfor han inden sidste spillerunde lå nummer et på Premier Leagues topscorerlisten. Egypteren modtog bolden efter en dyb stikning og var tæt på at omsætte muligheden til en større målchance. Skuddet blev imidlertid blokeret.

Også helten fra midtugens kamp mod Barcelona Divock Origi viste gode takter fra kampens begyndelse. Belgieren modtog bolden på kanten af feltet med ryggen mod muren. Alligevel fik han med et hurtigt vrid skabt en større chance, men målet udeblev.

Der skulle dog ikke gå lang tid, før Liverpool fik udnyttet boldbesiddelsen på 75 procent til at sætte Sadio Mané i scene og skabe føringen. Efter et et-to-spil mellem Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold på højresiden fik sidstnævnte lagt bolden ind til Mané, der med en kølig inderside fik udnyttet chancen til at bringe Liverpool foran 1-0.

Jublen skulle hurtigt vokse yderligere på Anfield Road, da hjemmepublikum fik nyheden om, at Brighton i det 26. minut havde bragt sig foran mod Manchester City. Pludselig var der en euforisk tro på, at mesterskabet mod alle odds kunne hentes hjem.

Den gode og højlydte stemning forstummede dog minuttet efter, da City udlignede og ti minutter senere bragte sig foran 2-1.

Det var yderst begrænset, hvad Wolverhampton havde at byde på rent offensivt. I 2. halvleg fik udeholdet dog tilspillet sig flere gode chancer, men hjemmesejren syntes aldrig i fare.

I det 62. minut fik først Origi en kæmpe chance for at bringe Liverpool foran med to mål efter en god tværpasning fra højrekanten. Skuddet endte dog ikke inden for målrammen, og aktionen blev den sidste fra belgierens side, som umiddelbart efter  blev skiftet ud.

Men i det 81. minut blev sejren sikret, da Joel Matip fik erobret bolden efter højt genpres, afleveret til Trent Alexander-Arnold, der igen fandt Sadio Mané i feltet, som i høj fart fik headed bolden ind bag den portugisiske målmand Rui Patricio.

Resten af kampen blev kørt hjem på autopilot, men det var også tydeligt, at både publikum og spillere var klar over udfaldet i Manchester City-kampen.

En flot sæson for Liverpool blev kronet af med en sikker sejr. Den samlede Premier League-sejr kunne de dog ikke røre ved på trods af de imponerende 97 point, der sjældent er set hentet hjem til et hold på en samlet 2. plads.