Liverpool rev Roma fra hinanden - men åbnede alligevel en dør på klem

Af Morten Bruun Jørgensen
24.04.2018 Kl. 20:37
Der blev spillet forrygende fodbold fra Liverpools side i hjemmekampen mod Roma, og de har nu sikret sig et glimrende udgangspunkt efter en 5-2-sejr, men det skulle have været endnu bedre.

Liverpool har det ene ben i Champions League-finalen, men først skulle de spilles varme – og til sidst blev de kolde igen.

Om det var nerver eller respekt for Roma skal være uvist, men Liverpool havde svært ved at få gang i spillet i begyndelsen af hjemmekampen på Anfield, hvor Roma var tættest på at bringe sig foran. Efter 18 minutter havde Aleksandar Kolarov således et drøn på overliggeren i en situation, hvor Loris Karius så yderst usikker ud.

Forinden var Alex Oxlade-Chamberlain blevet udskiftet grundet en skade, og det lignede en svækkelse, at Georginio Wijnaldum var gået ind i stedet for den formstærke englænder, men Wijnaldum fik langsomt spillet sig ind i kampen.

Det samme gjaldt Liverpool, som fra det 25. minut begyndte at overtage en total kontrol over kampen. Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Alissons mål, men den brasilianske landshold vandt de første dueller med Liverpool-spillerne.

Det kæmpe pres fra Liverpool gav dog gevinst efter 35 minutter, hvor Mohamed Salah fik lov til at sparke til bolden fra kanten af feltet. Egypteren krøllede bolden helt op i det lange hjørne, hvor Alisson var chanceløs.

Målet ansporede Liverpool-spillerne til at komme endnu mere frem over stepperne, og de søgte konstant den dybe bold ned bag Romas høje baglinje. Samtidig var Liverpool som altid også skarpe i kontrafasen, og da stadionuret ramte 45 minutter blev føringen udbygget.

Roberto Firmino sendte Mohamed Salah i dybden med en glimrende stikning, og Liverpool-stjernen oversprintede en rundforvirret Juan Jesus, inden bolden elegant blev chippet over Alisson i Roma-målet.

Igennem de første 45 minutter spillede Liverpool konstant boldene ned i rummet bag Romas forsvar, og det fortsatte i anden halvleg. 10 minutter efter pausen blev Mohamed Salah sendt i dybden af Trent Alexander-Arnold, og egypteren fandt Sadio Mané inde foran mål, som scorede til 3-0.

Roma var rystede, og Liverpool udnyttede det til at presse yderligere på. Mohamed Salah var flyvende, og efter en times spil drev han gæk med Juan Jesus i højre side. Liverpool-spilleren gik mod baglinjen, og tæt foran mål satte Roberto Firmino indersiden på og gjorde det til 4-0. Det var ren legestue.

Men det skulle blive endnu værre for Roma.

Et hjørnespark fra James Milner endte lige i panden på Roberto Firmino, som headede bolden ned i jorden, og for femte gang i kampen måtte Alisson hente bolden ud af netmaskerne.

Lige så langsomt dalede intensiteten en smule hos Liverpool-spillerne, og det udnyttede Roma til fulde. Dejan Lovren gik forkert af en høj bold ind i feltet af Radja Nainggolan, og herefter kunne Edin Dzeko tæmme bolden og sparke en lille smule håb tilbage for Roma.

Endnu mere håb kunne de få med seks minutter tilbage af kampen, da James Milner ramte Radja Nainggolans langskud med armen i straffesparksfeltet. Det efterfølgende spark fra 11 meter udnyttede Diego Perotti stensikkert.

Liverpool vil være skuffede over kun at vinde 5-2, for de åbnede en dør på klem for Roma, og det var unødvendigt i en guddomelig fodboldkamp.