AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:09:2020 11:44
Liverpool og United gambler: Klubberne spiller hasard med Dortmund og Bayern

Det er en risikabel strategi, men det tyder på, at både Manchester United og Liverpool bevidst lader forhandlingerne med Dortmund og Bayern München trække ud.


Det er vovemod, der kan vise sig at give pote, men Liverpool og Manchester United kører umiddelbart samme risikable forhandlingsstrategi med henholdsvis Thiago Alcantara og Jadon Sancho.

Taktikken kan i bund og grund koges ned til; Lad transfervinduet rinde ud, for Bayern München og Dortmund bliver dermed mere desperate efter at sælge sine spillere.

Uli Hoeneß, som er bestyrelsesmedlem i Bayern München, opsummerede ganske fint situationen med Thiago Alcantara.

- Vi har tilbudt ham en fantastisk kontrakt, men i sidste minut ændrede han mening. Han har formentlig en personlig aftale på plads med Liverpool eller Manchester United - eller måske begge, sagde Uli Hoeneß ifølge Fabrizio Romano.

- Hverken Liverpool og Manchester United er kommet med et bud på Thiago. De bluffer og venter til den sidste uge af transfervinduet med et lavt bud. Bayern må beslutte, om de vil være med på dette spil og fastholde deres ståsted.

Nu er der lidt tvivl om, hvorvidt Thiago for alvor er en prioritet for Manchester United, men der er efterhånden ingen tvivl om, at Liverpool har interesse i at signe den 29-årige spanier.  Bare ikke for de €30 millioner, som Bayern forlanger.

Ved at vente med at byde til sidst i transfervinduet ved Liverpool, at Bayern München har en stor beslutning at skulle træffe. Thiago vil ikke forlænge og har nu under et år tilbage på sin kontrakt. Derfor kan han allerede til januar begynde at indgå forhåndsaftaler med andre klubber, inden han kan skifte på en fri transfer næste sommer.

Derfor er Bayern München, som Hoeneß også siger, nødt til at beslutte, om de vil spille med og fastholde sit ståsted - prisen på €30 millioner -  eller acceptere et lavere bud nær deadline day, fordi alternativet, at miste ham på en fri transfer næste sommer, er værre.

Nu blev det hele meget Liverpool-fikseret, men det er angiveligt samme strategi, Manchester United gør brug af i forhandlingerne om Jadon Sancho. I hvert fald hvis man skal tro Ian McGarry fra The Transfer Window Podcast.

- Der er stadig stilstand i forhandlingerne om prisen på €120 millioner, som Dortmund forlanger. United tror dog på, at lader de være med at byde før sidst i transfervinduet, vil Dortmund til sidst give sig og acceptere et bud, der er mere fordelagtigt for Manchester United, siger McGarry i podcasten.

Dortmund har flere gange meldt ud, at Sancho ikke er til salg og forbliver i klubben, men det skulle ifølge flere kilder fortsat være et spil for galleriet. Den tyske storklub har også lidt økonomisk under coronakrisen, så en pengeindsprøjtning via salget af Jadon Sancho ville pynte på bundlinjen.

Og Manchester United er ifølge McGarry stadig klar til at byde stort. De ønsker bare ikke at betale hele transfersummen på én gang, hvilket Dortmund skulle kræve. I stedet ønsker The Red Devils at strukturere handlen op i portioner, så man i løbet af Sanchos femårige kontrakt med Manchester United betaler købsprisen løbende - hvilket er ganske normal praksis.

- United tror på, at Dortmund indser, hvordan de bliver nødt til at sælge Sancho, hvormed United regner med at få en bedre handel.  Måske ikke en meget bedre handel, men bedre på grund af en betalingsplan, hvor klubben slipper for at betale det hele på én gang, siger McGarry i The Transfer Window Podcast.

Det er farligt spil, både Manchester United og Liverpool spiller, men om det giver pote eller ej, får vi at se senest den 5. oktober, når transfervinduet lukker.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED