Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Liverpool & City i alarmberedskab - kan hente gratis Barça-stjerne

Af Kasper Leif Pedersen
14.03.2023 Kl. 08:50
En afgørelse fra en domstol i Spanien betyder, at den 18-årige midtbanespiller kan forlade FC Barcelona gratis til sommer.

Der har længe været vidst, at FC Barcelona er i enorme økonomiske vanskeligheder.

Nu kan flere af Premier Leagues store drenge lukrere på det.

For ifølge The Times, så holder Liverpool og Manchester City øje med Gavi, som kan blive tilgængelig på en fri transfer på grund af en tvist om, hvorvidt den spanske klub har råd til at registrere den 18-årige midtbanespiller.

LÆS OGSÅ: Hvis Harry Kane glipper: De er Manchester Uniteds Plan B

Gavi betragtes som vigtig prik for fremtiden i FC Barcelona, hvor ham og hans centrale midtbanekollega Pedri længe har været betragtet som de naturlige efterfølgere til Xavi og Andrés Iniesta i den catalanske storklub.
 
Dog kan det det alligevel ende med et exit, melder det yderst troværdige medie.
 
Liverpool og Manchester City har beundret Gavi i et stykke tid, selv om chancerne for at lokke ham væk fra Barcelona altid har virket fjerne.
 
Dog er de interesserede klubber dog blevet opmuntret af en uenighed mellem Barça og La Liga om Gavis kontrakt.
 
Gavi var tidligere på kontrakt med Barcelonas ungdomshold, men indgik i september en ny aftale med Blaugrana til en værdi af omkring €8 millioner om året.
 
Den nye kontrakt gjorde Gavi til en seniorspiller og satte hans frikøbsklausul til €1 milliard, som er det tal FC Barcelona indikerer på, at spilleren er undværlig.
 
Denne klausul vil dog imidlertid blive ugyldig, hvis Gavis kontrakt ikke bliver ratificeret af La Liga, som insisterer på, at Barcelona ikke kan registrere spilleren på grund af ligaens finansielle regler, der begrænser udgifterne til lønninger og transfers i forhold til indtægterne.
 
For La Ligas præsident, Javier Tebas, sagde netop dette tidligere på måneden:
 
– Vi har ikke ladet Barcelona skrive spillere under denne vinter, og de vil ikke kunne skrive spillere under næste sommer, sagde Tebas ifølge The Times.
 
Hvis Gavis seniorkontrakt ophæves, så vil han vende tilbage til sin ungdomsholdskontrakt og derefter blive gratis.
 
Og der er fortsat dårligt nyt til Xavi Hernández & co, da en handelsdomstol i Barcelona gav klubben ret i januar, men i mandags omstødte de den dom, idet La Liga hævdede, at Barça overskred en frist for at indgive sin sag.  Her skulle kilder i Barcelona dog insistere på, at alt blev præsenteret til tiden, og at Gavis seniorkontrakt fortsat er i kraft.

LÆS OGSÅ: Koster 845.000 om ugen: Chelsea klar til at afskibe stort flop

LÆS OGSÅ: Arsenal-legende udpeger: Han skal erstatte Antonio Conte

Annonce