AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:11:2019 19:35
Leicester-skifte kom bag på Schmeichel: Hvad foregår der?

Kasper Schmeichel var ikke selv klar over, at handlen var på plads, da han i 2011 skiftede fra Leeds til Leicester.


I 2010 skiftede Kasper Schmeichel fra Notts County til Leeds, hvor keeperen tilbragte bare en enkelt sæson, inden han skiftede til Leicester.

Schmeichel var fast mand mellem stængerne på Elland Road, men der gik ikke længe, før den danske landsholdskeeper skulle fortryde sit skifte til klubben. Peter Schmeichels fortid i Manchester United gjorde således, at Kasper ikke følte sig accepteret i klubben.

- Jeg kan huske, at jeg tre uger efter skiftet til Leeds tænkte: "Hvad har jeg gjort?" Det var den forkerte klub for mig på det tidspunkt. Meget tidligt var det meget tydeligt, at det var den forkerte klub for mig, indleder han i Joe Harts Youtube-serie "Gloved" og fortsætter:

- Det var en klub, hvor jeg ikke var accepteret, og det var tydeligt, at fansene ikke accepterede min fars historie. Jeg følte mig ganske enkelt ikke velkommen i hele klubben - heller ikke af manageren (Simon Grayson, red.) Han gav mig ingen selvtillid.

- Jeg synes selv, at jeg havde en fornuftig sæson. Jeg var ikke fremragende, men jeg havde en solid sæson. Men jeg nød ikke at være der, og det var en virkelig dårlig tid.

Umiddelbart kom opringningen den daværende Leicester-manager, Sven-Göran Eriksson, derfor på det helt rigtige tidspunkt.

- Jeg var hjemme i Danmark (over sommeren, red.). Sven ringede til mig og spurgte: "Vil du til Leicester?" Med det samme svarede jeg: "Ja, få mig væk." 

- Men da jeg havde snakket med ham, tænkte jeg: "Jeg skifter og skifter og skifter. Jeg er nødt til at blive et sted. Folk kommer til at se mig som en spiller, som hele tiden skifter klub. Jeg er nødt til at komme igennem det. Jeg er nødt til at blive."

Kasper Schmeichel valgte altså at blive i Leeds, men bag danskerens ryg blev skiftet forhandlet på plads. Sådan lyder målmandens egen udlægning af situationen.

- To uger senere var jeg stadig i København, hvor en af mine venner ringede til mig og sagde: "Tillykke." Jeg svarede: "Hvad mener du?" "Du er skiftet til Leicester," sagde han. "Hvad mener du med, at jeg er skiftet til Leicester? Hvordan ved du det?" "Det er over det hele i nyhederne," svarede han.

- I alle de danske aviser stod der, at jeg var skiftet til Leicester. Der var en officiel pressemeddelelse fra Leeds og en officiel kommentar fra Simon Grayson, som sagde, at klubberne var nået til enighed.

- Jeg kørte op til min fars hus, og vi tændte for fjernsynet. Vi havde engelsk TV, og det stod på Sky Sports. Jeg sad i Danmark og tænkte: "Hvad foregår der?" Jeg forsøgte at ringe til klubben, men ingen tog den. Nogle timer senere blev jeg endelig ringet op af Simon Grayson, som sagde, at de var blevet enige om en handel.

Kasper Schmeichel har siden da været fast mand i Leicester, og nu ærgrer han formentlig ikke over, at han dengang i 2011 skiftede til klubben,


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED