Korrekt VAR-kendelse spændte ben for Son og Sydkorea

Af Kalle Thue Gregersen
18.06.2018 Kl. 13:52
Sverige slog Sydkorea med 1-0 på mål af Andreas Granqvist, der scorede på straffespark efter en korrekt VAR-dom.

Sverige og Sydkorea stod for den anden kamp i gruppe F. Tyskland tabte 1-0 søndag til Mexico, og derfor var der tre vigtige point på spil i kampen om at avancere sig til knockout-runden.

Sydkorea havde Tottenhams Son Heung Min og nedrykkede Swanseas Ki Sung-yeung i startsopstillingen, mens Manchester Uniteds Victor Lindelöf var blevet syg op til kampen.

Asiaterne, der havde fået nye trøjenumre, startede energisk ud, men den første store målchance tilfaldt Marcus Berg, der afsluttede lige på Hyun-Woo Cho i målet.

Første halvleg var meget lige med et lille overtag fra svenskerne, der ledte med lys og lygte efter kampens første scoring, som udeblev i første halvleg. Derfor kunne de to mandskaber gå i omklædningsrummet ved stillingen 0-0.

VAR er efterhånden blevet brugt en del gange under denne slutrunde, og denne kamp var ingen undtagelse. Cirka halvvejs i anden halveg appellerede svenskerne for straffespark. Spillet kørte videre, og dommeren gik ved næste spilstop ud for at se situationen og dømte efterfølgende ganske korrekt straffespark til Sverige.

Det skulle anfører Andreas Granqvist tage sig af, og han sendte sikkert bolden modsat for Sydkoreas keeper.

Son blev rykket mere ind centralt i anden halvleg for at true svenskernes forsvar, men det blev aldrig rigtigt farligt fra Tottenham-spilleren. Dermed endte Granqvist som kampens enlige målscorer, og Sverige kom godt fra land ved VM-slutrunden med en 1-0-sejr.