AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:01:2022 22:15
Klumme: Der er grund til bekymring hos Chelsea

Der er flere grunde til at være bekymret i Chelsea-lejren.


Ved indgangen til denne sæson blev Chelsea af mange nævnt som en seriøs mesterskabsbejler efter Thomas Tuchels første seks måneder i spidsen for klubben, hvor The Blues havde taget stormskridt og endte med at vinde Champions League.

Men et halvt år senere er mesterskabet uden for rækkevidde, mens der er en rigtig god grund til at være bekymrede på ledelsesgangene hos London-klubben.

Blot to ud af de seneste otte Premier League-kampe er blevet vundet, og i de seneste uger har spillet set skrækkeligt ud i en række kampe, selvom det så solidt ud søndag mod Tottenham.

Offensiven svigter

Et af problemerne for Chelsea, er at de offensive spillere ikke leverer varen. Henover sæsonen har det været sjældent, at den samme spiller har præsteret godt flere kampe i træk.

Mason Mount havde en periode, hvor han storspillede, men de seneste kampe har også englænderen set rigtig skidt ud – og han startede også sæsonen langt under niveau.

Med spillere som Romelu Lukaku, Hakim Ziyech, Kai Havertz, Timo Werner og Christian Pulisic i offensiven burde Thomas Tuchel kunne sætte sin lid til, at de ville levere langt bedre, end de har gjort.

Defensiven lækker

Udfordringerne i offensiven var i en lang periode til at leve med, fordi defensiven stort set altid lykkedes med at holde modstanderne fra fadet, men som sæsonen er skredet hen, har der også været større huller og koncentrationssvigt defensivt.

Det er blevet straffet, og personlige fejl har kostet Chelsea dyrt.

Samtidig står Chelsea nu i en situation, hvor Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen og ikke mindst Antonio Rüdiger har mindre end seks måneder til kontraktudløb. Det er under al kritik, at tre så profilerede spillere på så centrale pladser står til at forlade klubben.

Det kan potentielt set efterlade Chelsea i kaos.

Transfermarkedet

En anden væsentlig bekymring er klubbens ageren på transfermarkedet. Sommeren blev udelukkende brugt på at smide rigtig mange penge efter Romelu Lukaku, og indtil videre har det bestemt ikke været en succes.

Tværtimod har belgierens udtalelser i december blot været med til at skabe uro omkring holdet – og sikkert også internt blandt spillerne.

Lukaku er desuden endnu et bevis på, at Chelsea har utrolig svært ved at signe den rigtige angriber.

Àlvaro Morata og Timo Werner er de to seneste eksempler, og det er efterhånden ved at være en del år siden, at Chelsea har haft en angriber, der har bombet mål ind. Det er ikke noget, som de fleste andre storklubber rundt omkring i Europa lider under.

Derudover er det bemærkelsesværdigt, at Chelsea i et stykke tid har stået uden Ben Chilwell, der er ude resten af sæsonen, og Reece James. Uden dem på de to wingbacks har spillet slet ikke være lige så godt, og det ville virkelig have pyntet med erstatninger for de to engelske landsholdsspillere.

I venstre side forsøgte man at få Emerson hjem, men Lyon ville ikke lade det ske, og nu risikerer klubben at skulle køre sæsonen færdig med Marcos Alonso som den eneste naturlige løsning. Det er ikke holdbart.

Mere magt til Tuchel

På trods af de dårlige resultater er der dog intet, der tyder på, at Thomas Tuchels job er det mindste i fare, men Chelsea er også nødt til at give tyskeren magt på transfermarkedet.

Han har fået opbakning for sin håndtering af Lukaku-situationen, og nu har han brug for at kunne gøre som Pep Guardiola og Jürgen Klopp, der har kunne pege på de spillere, de gerne ville have til henholdsvis Manchester City og Liverpool.

Der er næsten ingen spillere på de to hold, som managerne ikke har været med til at erhverve, og hvis Chelsea skal rykke sig til næste niveau, kræver det, at Tuchel får samme mulighed.

Indtil da kan det ende med at blive en meget skuffende sæson for Chelsea, hvor der er grund til bekymring.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE