Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Klubber raser: Massive protester er på vej

Af Jeppe Augustsen
18.04.2024 Kl. 18:39

Store protester er angiveligt på vej i det engelske.

Det er meldingen hos medie iNews samt andre engelske medier.

Det skyldes, at Premier League og FA i dag er blevet enige om at droppe omkampe fra første runde og resten af turneringen.

Det kommer især til gavn for de store klubber, der undgår ekstra kampe i et allerede meget tæt kampprogram. Særligt for de klubber, der spiller europæisk fodbold.

Men for de mindre klubber er situationen anderledes, og ifølge de engelske medier kan der være protester på vej.

Mindre klubber i Premier League samt klubber fra Championship og de lavere engelske ligaer udtrykker deres utilfredshed på de sociale medier.

iNews kan afsløre, at alle klubber – udenfor Premier League – fra de engelske rækker først blev bekendt med det i dag, da FA og Premier League meldte det ud.

En af de utilfredse klubber er Tranmere Robers, der melder følgende ud:

– Tranmere Rovers fordømmer den latterligt beslutning, som FA og Premier League har truffet om at ændre formatet på FA Cuppen, herunder skrotning af omkampe.

– Der har ikke været nogen konsultation med klubberne fra EFL, National League og græsrodsfodbold, som ikke kun får den absolutte bedste mulighed for at skabe livslange minder, men også vigtig indtjening gennem denne turnering.

Tranmere Rovers opfordrer FA til at suspendere ændringerne, indtil alle aktionærer er blevet konsulteret.

Også Sheffield United-manager, Chris Wilder, er utilfreds med beslutningen og stikker til de store klubber.

– Som altid bliver spillet domineret og dikteret af de store drenge i ligaen, og de store vil ikke spille omkampe, vil de?, lød det i dag Chris Wilder.

Her er ændringerne i FA Cuppen

Aftalen gælder – som minimum – for de kommende seks år og begynder fra den kommende sæson, lyder det.

Fremover skal runderne i FA Cuppen desuden spilles i weekender, heriblandt femte runde, som ellers har været spillet i midtugerne i de seneste fem sæsoner.

Derudover udvides vinduet for fjerde runde til at omfatte fra fredag til onsdag, så der er flere sammenhængende dage med FA Cup-fodbold, skriver forbundet.

Desuden vil FA Cup-finalen fremover finde sted på den næstsidste weekend af Premier League-sæson på en lørdag uden kampe i Englands bedste række.

Derudover vil der heller ikke være Premier League-kampe fredagen inden, hvilket vil tillade fuld fokus på den historiske begivenhed.

Desuden har Premier League vedtaget at øge donationerne til græsrodsfodbolden i England, som stiger med yderligere 288 millioner kroner oveni de 870 millioner kroner, der allerede sendes ned til de lavere rækker.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce