AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
24:11:2022 21:09
"Katastrofe kunne være undgået" - FIFA får igen massiv kritik

FIFA får igen kritik, og denne gang er det af organisationen, Colour Blind Awareness.


Tilbage i 2018 fik FIFA stor kritik pga. kampen mellem Rusland og Saudi Arabien.

Hvorfor? Fordi Rusland spillede i rødt og Saudi Arabien spillede i rødt. Det betød, at mange farveblinde ikke kunne kende forskel på spillerne.


Rusland mod Saudi Arabien under VM i 2018 

Ifølge Sundhed.dk er den mest almindelige farveblindhed, at man ikke se forskel på rød og grøn.

Derfor har FIFA op til VM slutrunden.i Qatar samarbejdet med organisationen, Colour Blind Awareness, med det formål om, at man ikke skal begå samme fejl. Men det gjorde de.

I dagens kamp mellem Schweiz og Cameroun så man igen farvekombinationen rød/grøn, der betød, at tusindvis af fodboldfans med den farveblindhed ikke kunne se kampen på en ordentlig måde.

Og det skuffer Colour Blind Awareness.

- Vi er så skuffede over trøjevalget af FIFA til Gruppe G-kampen mellem Schweiz og Cameroun, som resulterede i at flere tusinde af farveblinde fans over hele verden ikke kunne følge med i kampen, lyder det fra Colour Blind Awareness ifølge Daily Telegraph.

- Efter trøjekonflikten til VM-kampen i 2018 har vi arbejdet sammen med FIFA om at udvikle trøjeregulationerne, så dagens katastrofe skulle være undgået.

- Vi vil gerne vide, hvordan farvekombinationen til dagens kamp var tilladt, og hvorfor et af holdene ikke skiftede til en anden trøje ved pausen, fordi FIFA må have kendt til dette problem ved halvleg. FIFA er baseret i Schweiz, så det er især pinligt for dem.


Trøjevalget  til dagens kamp får stor kritik af Colour Blind Awareness

Colour Blind Awareness beretter også, at der har været andre konflikter under dette VM, som inkluderer dommernes trøjer og målmændstrøjer. I alt er der tale om 15 kampe. 

Dette gælder bl.a. i kampen mellem Danmark og Tunesien, hvor dommeren var iført et sort sæt, mens Denmark havde rødt sæt på. Det kan skabe komplikationer for farvebline, mener Colour Blind Awareness.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE