Kasper slår Peter: Schmeichel sætter ny dansk landsholdsrekord

Af Nicklas Skyum Clausen
17.06.2018 Kl. 10:28
Efter det lykkedes Kasper Schmeichel at holde målet rent i gårsdagens sejr over Peru, stjæler han nu en rekord fra sin far Peter.

Som dansk landsholdsfan måtte man flere gange i løbet af gårsdagens kamp mod Peru prise sig lykkelig for at have Kasper Schmeichel i det danske mål. Leicester-keeperen stod en blændende kamp, og med 1-0 resultatet spillede Danmark og Schmeichel for femte landskamp i træk til nul.

Derfor er det nu ved at være rigtigt mange minutter siden, Kasper sidst har lukket et mål ind i landsholdstrøjen. 534 for at være helt præcis. Det betyder, at han har slået sin fars tidligere landsholdsrekord, der lød på 470 landsholds-minutter uden at blive passeret. En rekord, Peter Schmeichel satte tilbage i 1995.

Men selvom Kasper skrev sig ind i rekordbøgerne, var han ikke tilfreds med kampen i går. Det fortalte han til DR:

– Det var en hård kamp. Vi spiller ikke specielt godt i dag. I første halvleg starter vi dårligt, men det kendetegner et rigtig godt hold, at man stadig vinder, selvom man ikke spiller godt. Vi var solide, vi holder dem fra det meste. De presser aggressivt og har masser energi. I starten var de mere på mærkerne end os, og det skal vi have styr på til næste kamp, siger Kasper Schmeichel til DR.

Det var ikke den eneste måde, Kasper Schmeichel i går skrev sig ind i historiebøgerne. For han og Peter Schmeichel belv samtidig det første far-søn par, der har optrådt som målmænd til VM. En rekord, der nok ikke bliver slået foreløbigt…