KARAKTERBOG: Ustoppelige Manchester City fortsatte stimen mod Everton

Af Asbjørn Sigsgaard
17.02.2021 Kl. 22:07
Everton gjorde lidt modstand og fik endda scoret et mål, men Manchester City var overlegne i alle facetter og vandt fortjent 3-1 på Goodison Park

Everton-Manchester City: 1-2

0-1: Foden (32')

1-1: Richarlison (37')

1-2; Mahrez (63')

1-3: Silva (77')

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Everton:

Pickford: 7 – Den ofte så udskældte målmand spillede en udmærket kamp og lavede både vigtige indgreb og redninger undervejs. Han kunne dog ikke gøre noget ved de to første City-mål, selvom han måske skulle have stoppet det trejde.

Holgate: 5

Keane: 6

Mina: UB – Udgik med en skade efter 14 minutter.

Godfrey: 5

Digne: 6 – Everton blev første gang farlige syv minutter før pausen, og venstrebackens brag på stolpen førte til The Toffees udligning. Forsøgte at støde med frem, når muligheden bød sig, men det var ikke ofte.

Davies: 5 – Så fra starten af overmandet ud af Citys skarpe midtbane, men kæmpede så godt han kunne i det defensive arbejde. Gæsterne var bare overlegne i dag.

Doucouré: 6

Iwobi: 4

Sigurdsson: 5

Richarlison: 6 – Scorede et af sæsonens letteste mål, da Dignes afslutning på stolpen tog brasilianerens lår og gik i nettet. Fik ikke meget at arbejde med, men gjorde hvad han kunne mod den stærke City-defensiv.

Dias: 8

Laporte: 8 – Var foretrukket frem for John Stones og var sammen med Ruben Dias endnu engang med til at skabe en yderst solid defensiv af den slags, der har været nøglen til Citys enorme succes i de sidste måneder

Rodri: 7

Silva: 9 – Begynder mere og mere at ligne den Bernardo Silva, der dikterede Citys offensive spil for et par sæsoner siden. Tog meget ansvar i Gündogans fravær og fik belønningen med sin kraftfulde scoring til 3-1.

Foden: 8 – Det engelske stortalent er bare brandvarm og bragte City foran på en afrettet afslutning midt i første halvleg. Var derudover god og involveret som altid.

Mahrez: 9 – Skabte store problemer for Everton-forsvaret i første halvleg og spillede en vigtig rolle i åbningsscoringen. Og så scorede han på fornemmeste vis sejsrmålet med et følt langskud i anden halvleg. En flot kamp.

Sterling: 7

Jesus: 7 – Kom frem til flere chancer, men viste som så ofte før ikke helt den nødvendige koldblodighed foran kassen. Dog stadig en god præstation af brasilianeren.

De Bruyne: 6 – Fik sit længe ventede comeback i de sidste 10 minutter. Nåede ikke at gøre meget væsen af sig, men alene synet af belgieren gør det i forvejen skræmmende City-hold decideret skræmmende.