AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:05:2018 19:31
Karakterbog: Sådan har Premier League-danskerne klaret sig

Halvvejs gennem sæsonen lavede vi en midtvejsstatus på danskerne i Premier League og gav dem karakterer. Nu er sæsonen imidlertid slut, og det er tid at gøre status på danskerne.


Otte forskellige danskere har fået spilletid i den forgange sæson, og det må siges at være en rigtig god sæson for dem med rødbedefarvede pas. Vi giver dem nu karakterer bedømt ud fra 7-trinsskalaen.

Christian Eriksen (Tottenham)
37 kampe, 10 mål, 10 assists

Der er vist ingen tvivl om, at han har spillet en formidabel sæson for Tottenham, hvor han nåede tocifrede antal af både mål og assists. Det er imponerende, og han blev også belønnet med en plads på PFA årets hold. Den slags fortjener topkarakter.

Karakter: 12

Andreas Christensen (Chelsea)
27 kampe, 11 gange rent bur

Det har været en regulær gennembrudssæson for den 22-årige dansker i Chelsea. Han skubbede David Luiz ud på bænken ganske hurtigt, og han startede forrygende. Men som sæsonen skred frem, lavede han flere fejl, og han endte med at miste sin plads til Gary Cahill. Dog har han stadig været rigtig god overordnet set.

Karakter: 10

Mathias ”Zanka” Jørgensen (Huddersfield)
38 kampe, 10 gange rent but, 2 assists

Midterforsvareren spillede samtlige kampe for oprykkerne, og det aftvinger bare respekt. Han har været yderst stabil for Huddersfield, som klarede frisag efter en flot sæson, hvor de har arbejdet med et begrænset budget i forhold til de øvrige mandskaber. Enkelte fejl har sneget sig ind, men han har imponeret set over en bred kam.

Karakter: 10

Jonas Lössl (Huddersfield)
38 kampe, 10 gange rent bur

Ligesom sin holdkammerat, Mathias ”Zanka” Jørgensen, spillede han også fuld tid i løbet af sæsonen. Han har sågar gjort det så godt, at Huddersfield har købt ham fri af kontrakten med Mainz, og det er et stort skulderklap. Han har også holdt sig inde i VM-varmen og ligner en deltager i Rusland.

Karakter: 10

Philip Billing (Huddersfield)
16 kampe, 0 mål, 0 assists

En ankelskade satte ham ud af spillet i et par måneder, og sidenhen har det knebet med at generobre den startplads, som han havde i begyndelsen af sæsonen. Philip Billing kan overordnet set være tilfreds med sin sæson, og han skal nu bruge sommerpausen til at forberede sig maksimalt frem mod næste sæson, hvor han især skal sørge for at lægge mål og assists på sin konto.

Karakter: 4

Kasper Schmeichel (Leicester)
33 kampe, 8 gange rent bur

Leicester-forsvaret har været yderst ustabilt gennem hele sæsonen, og Kasper Schmeichel har ikke haft nemme arbejdsbetingelser. Danskeren har dog leveret stabilt gennem sæsonen, og han kan nok trøste sig med, at Leicester lukkede 15 mål ind i de fem kampe, hvor han var skadet.

Karakter: 4

Pierre-Emile Højbjerg (Southampton)
23 kampe, 0 mål, 0 assists

Han blev fast mand hos Southampton, som i sidste ende fik reddet sig en ny sæson i Premier League. Danskeren har ikke spiller blændende, men han har leveret på et fornuftigt niveau, der har fået ham ind i varmen på det danske landshold igen. Vi savner stadig, at han bidrager med et slutprodukt.

Karakter: 4

Lasse Sørensen (Stoke)
1 kamp, 0 mål, 1 assist

Han fik sin Premier League-debut i sæsonens sidste kamp, hvor han spillede 76 minutter i sejren mod Swansea. Her markerede han sig med en assist til Peter Crouch. Vi gør en undtagelse og giver ham en karakter, selvom han blot har spillet én kamp.

Karakter: 10

Jakob Haugaard (Stoke)
0 kampe

Han har ikke fået spilletid hos Stoke, og med kontraktudløb til sommer bliver det spændende at se, hvor han fortsætter sin karriere.

Karakter: Uden for bedømmelse

Anders Lindegaard (Burnley)
0 kampe

Blev hentet ind som backup for Nick Pope, og englænderen har leveret strålende. Derfor er den danske målmand pænt blevet siddende på bænken.

Karakter: Uden for bedømmelse

Ser du dig selv som Premier League-ekspert? Test din viden for 2017/18-sæsonen i vores SÆSONQUIZ HER!


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED