KARAKTERBOG: Manchester City rykker tæt på titlen med sikker sejr mod Leicester

Af Asbjørn Sigsgaard
03.04.2021 Kl. 18:20
Manchester City dominerede totalt mod Leicester og kunne fortjent rejse hjem med en 2-0 sejr efter scoringer af Benjamin Mendy og Gabriel Jesus

Leicester-Manchester City: 0-2 (0-0)

0-1: Mendy (58')

0-2: Jesus (74')

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Leicester:

Schmeichel: 6 – Danskeren hev en stærk fodparade frem, da Mahrez kom fri og stod generelt en solid kamp. Kunne ikke gøre meget ved City-scoringerne.

Amartey: 6

Evans: 5

Fofana: 6

Albrighton: 5

Castagne: 5 – Belgieren har imponeret i sin debutsæson for Leicester, men han lykkedes nærmest ikke med at komme frem over banen i dag og blev ligesom Albrighton på den modsatte wingback stækket af City-dominansen.

Ndidi: 6

Tielemans: 5 – Fik ikke lov at dominere det offensive spil som normalt med Citys store overtag i første halvleg, men var bedre lige efter pausen, da Leicester viste mere initiativ fra starten af anden halvleg. Så mistede han og holdkammeraterne initiativet igen.

Perez: 4

Iheanacho: 4

Vardy: 5 – Spillede sin ligakamp nummer 300, men fejrede det ikke med scoring nr. 136. Målræven fik bolden i nettet i første halvleg, men var stukket for tidligt afsted. Kæmpede som altid meget, men manglede som på det seneste lige det allersidste

Dias: 7

Mendy: 7 – Cancelo blev sparet frem mod Champions League i næste uge, men Mendy tog fornemt over fra portugiseren. En kølig sparkefinte og afslutning med det mindre gode højreben gav City føringen.

Walker: 6

Rodri: 6

Fernandinho: 7 – Veteranen smækkede bolden i kassen fra distancen efter fem minutter, men måtte se det annulleret. Spillede dog som vanligt en glimrende kamp på midtbanen, hvor han styrede det meste.

De Bruyne: 8 – Sendte et drøn af et frispark på overliggeren og var som altid farlig. Lagde en signatur-aflevering, der splittede Leicester-forsvaret ad ved 2-0 scoringen.

Mahrez: 5

Jesus: 9 – Var mest i kreatørens rolle i en første halvleg, hvor han ofte havde en fod med i det opbyggende spil til Citys chancer. Var generelt City-offensivens skarpeste spiller i dag og fik sin belønning, da han efter et fornemt kontraangreb afgjorde kampen med 2-0 scoringen.

Agüero: 5 – Med fra start i første opgør efter annonceringen af hans exit, men startede uhedligt med at få annulleret Fernandinhos scoring for offside. Kom aldrig for alvor tæt på og blev taget ud efter en time

Sterling: 7 – Kom ind og spillede med vanlig direkthed. Overlegent spil gav oplægget til Jesus' scoring.