KARAKTERBOG: F.C. København får point mod Manchester City

Af Emil Plovgaard
11.10.2022 Kl. 18:42
Vi har uddelt karakterer til spillerne i Champions League-kampen mellem F.C. København og Manchester City.

F.C. København 0 – 0 Manchester City (0-0)

F.C. København skulle forsøge at rette op på sidste uges blamage mod Manchester City, hvor Pep Guardiolas mandskab vandt med 5-0.

Inden kampen måtte Jacob Neestrups mandskab lide den tort, at to af holdets store profiler, Carlos Zeca og Rasmus Falk, begge var ukampdygtige.

Efter 11 minutters spil slap F.C. København med skrækken. Udeholdets Rodri havde ellers bolden i netmaskerne efter et tordendrøn, men Riyad Mahrez havde ifølge VAR-teamet hånd på bolden, hvorfor kampens hoveddommer, Artur Soares Dias, blev kaldt til konsultation.

VAR blev igen taget i brug en halv snes minutter efter, hvor dommeren pegede på pletten og dømte straffespark til Manchester City. Kamil Grabara snuppede dog Riyad Mahrez' spark fra 11-meter-pletten.

Det er godt, at systemerne virker i F.C. København, for alle gode gange tre, hvad angik VAR! Gæsternes Sergio Gomez nedlagde københavnernes Hákon Haraldsson uden for straffesparksfeltet, og efter et tjek på skærmen blev han vist ud.

Især hjemmeholdets unge offensivspillere skabte rystelser i City-forsvaret, men det sidste manglede hver gang.

En hårdtarbejdende og dygtig spiller som Kevin de Bruyne kan dog skabe meget ud af lidt, og derfor svarede City også af og til tilbage på københavnernes offensive trusler.

Det ene point kan have betydning for, om F.C. København også i forårssæsonen spiller europæisk, og det var måske derfor, at hjemmeholdet mod slutningen af kampen ikke satsede mere.

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)
3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)
5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)
7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)
9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)