KARAKTERBOG: Effektive Chelsea sendte mesterskabet til Liverpool

Af Kalle Thue Gregersen
25.06.2020 Kl. 21:24
Chelsea sikrede torsdag aften Liverpool mesterskabet, da de vandt 2-1 over Manchester City. Vi har leget censor og bedømt spillernes præstationer.

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Chelsea:

Kepa: 4 – Spanieren var tæt på at lave en kostbar fejl i starten af kampen, men han slap med skrækken. De Bruyne sendte et smukt frispark ind bag spanieren, som opgav at hoppe efter bolden.

Azpilicueta: 8 – Han er altså bare en bundsolid back, som gør det arbejde, han bliver bedt om. Sterling fik ikke et ben til jorden i denne kamp takket være Azpilicueta, som lukkede helt ned i højre forsvarsside.

Rüdiger: 7 – Spillede ligesom Christensen en god kamp i forsvaret. Får også afvist en del, men er tæt på at lave straffe efter en dårlig førsteberøring.

Christensen: 8 – Danskeren var tæt på at score på et hjørnespark i første halvleg, men Ederson stod godt placeret. Derudover får Christensen afvist mange bolde, og han stod godt placeret i Chelsea-forsvaret, som havde meget at se til med de bevægelige City-spillere, der løber til og fra deres position. Flot kamp af danskeren!

Alonso: 6 – Han er så tit blevet kritiseret for sine defensive egenskaber, men spanieren formåede at lukke godt ned i Chelseas venstreside overfor Mahrez og en offensiv Walker.

Kante: 7 – Løb som altid solen sort, og det var der brug for i dag, da City var på bolden størstedelen af tiden. Fik lukket en masse rum ned med sin arbejdsiver, der også pressede City-spillerne til at tage dårlige beslutninger.

Barkley: 4 – Arbejdsopgaven for Barkley lød i dag på; løb, skærm af, løb, skærm af. Han havde ikke mange boldberøringer, men han forsøgte at gå med, når Chelsea havde et angreb.

Mount 5: – Som Chelseas andre midtbanespillere fik Mount altså nogle kilometer i benene i dag. Den ellers normalt offensivt indstillet midtbanespiller fik i dag vist, at han også har en masse defensivt arbejde i sig.

Willian: 8 – Hjalp sin back Azpilicueta fortrinligt med sit defensive arbejde, der var med til at lukke Sterling totalt ned i kampen. Fik ansvaret for at tage straffesparket, hvor han sendte bolden sikkert i nettet.

Giroud: 5 – Det var svære arbejdsbetingelser for den franske verdensmester. City var meget på bolden, og derfor havde angriberen ikke meget at arbejde med, men han indgik fint i et par kombinationer. Bliver udskiftet efter 60 minutter, da Abraham kommer på banen.

Pulisic: 9 – Den amerikanske hurtigløber opsnappede klogt Mendys forfærdelige aflevering, hvorefter han spurtede nemt fra City-forsvaret og satte bolden sikkert ind bag Ederson. I anden halvleg viste han igen prøver på sin hurtighed, da han runder Ederson. Desværre for Chelsea og Pulisic blev bolden reddet på stregen. Er igen tæt på at score, da Chelsea får tildelt et straffespark.

Indskiftere

Abraham: 7 – Kom ind fra bænken og får testet Ederson. Var hurtig til at følge op på riposten, der sikrer Chelsea straffesparket.

Kovacic: – UB

Gilmour: – UB

Pedro: – UB

Manchester City:

Ederson: 5 – Havde en vigtig redning på et hjørnespark efter et hovedstød fra Christensen. Derudover har han et par andre fine redninger, og der er ikke meget, han kan gøre på Chelsea-målene.

Walker: 5 – Havde et vanvittigt tilbageløb i anden halvleg, da Pulisic var tæt på at gøre det til 2-1. Ellers var englænderen oftest at finde på Chelseas banehalvdel, hvor han forsøgte at gå med offensivt.

Fernandinho: 2 – Han spiller egentlig en fin kamp – lige indtil han dummer sig gevaldigt. Det er simpelthen for dumt lavet at tage bolden med hånden. Giver Chelsea et straffespark og sætter sine holdkammerater på en meget sværere opgave med det røde kort. Det er ikke godt nok.

Laporte: 5 – Citys bedste forsvarsspiller kunne mest bare kigge på sine holdkammerater længere fremme på banen. Afleverede bolden til siden og skubbede den frem til midtbanespillerne. Blev erstattet af Otamendi efter 74 minutter.

Mendy: 1 – Venstrebacken har ikke været sig selv siden den slemme knæskade, der holdt ham ude i lang tid. Han var direkte skyld i Chelseas føringsmål – først med en dårlig aflevering efterfulgt af et dårligt forsøg på en tackling. Forsøgte at komme med mange offensive løb for at komme til indlæg, men kvaliteten var der aldrig. Blev erstattet af Zinchenko efter 60 minutter.

Gündogan: 5 – Midtbanespilleren kom til at se dum, da han var den tiltænkte modtager af Mendys aflevering. Forsøgte at finde rum, hvor han kunne sætte sine medspillere op, men det lykkedes sjældent.

Rodrigo: 5 – Fungerede mest som boldflytter hos gæsterne. Han lavede ikke nogen nævneværdige fejl, men det var heller ikke meget han bidrog med. Blev erstattet af David Silva kort inde i anden halvleg.

De Bruyne: 7 – Lignede slet ikke sig selv i første halvleg, men får scoret en kongekasse i starten af anden halvleg på frispark. Var noget bedre i anden halvleg uden han kom op på det niveau, hvor vi kender ham. Scoringen trækker karakteren op.

Mahrez: 7 – Var vel nok Citys mest aktive offensivspiller. Forsøgte at skabe noget, og han fremtvang frisparket, som de Bruyne efterfølgende hakkede i kassen. Den tidligere Leicester-spiller var kort efter tæt på at få en assist, men Sterling brændte.

Bernardo Silva: 2 – I fraværet af Aguero og en bænket Jesus skulle Silva udfylde rollen som falsk 9'er. Det havde han det svært med, da han ikke var lige så meget på bolden, som han plejer. Blev erstattet af Jesus kort inde i anden halvleg, og han formåede slet ikke at sætte sit aftryk på kampen.

Sterling: 2 – Var ikke nogen steder at finde i første halvleg, da han blev lukket fint ned. Har et stolpeskud kort efter de Bruynes perle efter en god frispilning af Mahrez. Sterling blev lukket ned og forsøgte at skifte side, men han fandt aldrig sit spil.

Indskiftere

Gabriel Jesus: 3 – Blev sat ind for at få en ægte angriber ind, men han formåede slet ikke at komme frem til noget.

David Silva: 3 – Blev sat ind for at skabe noget fra midtbanen, men spanieren var mere eller mindre usynlig.