Kaos til AFCON: Dommer fløjtede kamp af i det 85. minut

Af Jeppe Augustsen
12.01.2022 Kl. 15:13
Det endte i et drama, da Tunesien og Mali tørnede sammen i dag.

Kampen mellem Tunesien og Mali endte ikke uden drama, hvor dommeren stjal fokus.

Til kampen var Premier League godt repræsenteret med Hannibal Mejbri fra Manchester United i startopstillingen for Tunesien, mens Moussa Djenepo fra Southampton var med for start for Mai. Yves Bissouma fra Brighton blev skiftet ind i anden halvleg.

Kort inde i anden halvleg bragte Mali sig i front efter et straffespark, da Ibrahima Kone eksekverede fra straffesparkspletten.

I det 73. minut fik Wahbi Khazri så muligheden for at udligne på et straffespark, men den tunesiske angriber brændte.

Mali var dermed på vej mod tre point, og i det 85. minut udspillede der sig en meget speciel situation, da kampens dommer, Janny Sikazwe, valgte at fløjten kampen af til stor forundring hos spillere og trænere.

Der gik dog ikke lang tid, før han fik øje på sin egen fejl, og spillet blev genoptaget med et dommerkast.

Få minutter senere fik Mali en spiller udvist, som også lignede en kendelse i den tynde ende, selvom Janny Sikazwe var forbi VAR-skærmen.

Da der så var spillet 89 minutter og 45 sekunder valgte Janny Sikazwe igen at fløjte kampen af, og denne gang var det endegyldigt.

Det skabte naturligvis stor frustration og vrede hos Tunesien, der løb ind til dommeren på banen.

Udover at have fløjtet kampen af før tid mente Janny Sikazwe heller ikke, at der skulle være tillægstid til trods for flere episoder, hvor der var spilstop. Det gjaldt bl.a:

– 9 indskiftninger
– 2 VAR-tjek
– 1 rødt kort
– 2 vandpauser

OPDATERING:

16.20:CAF har nu besluttet, at kampen skal spilles færdig. Der er tale om tre minutters ekstra spilletid.

16.32: Spillerne er nu tilbage på banen, og kampen vil blive genoptaget inden længe.

16.33: Det bliver ikke Janny Sikazwe, der skal dømme de resterende minutter. Det bliver i stedet fjerdedommeren.

16.35: Tunesien er ikke vendt tilbage på banen, og der er nu meldinger om, at kampen ikke genoptages.

16.37: Nu er det Tunesien, der nægter at spille, og Mali ser ud til at vinde 1-0.

16.39: Tunesien nægter at spille, fordi de i stedet vil indgive en protest for hele episoden. Det skriver journalist, Saddick Adams, som også melder, at Janny Sikazw har låst sig selv inde i dommerrummet.

16.43: Ifølge journalisten, Walid El Mechri, vil Tunesien ikke spille de resterende minutter, fordi de mener, at kampen skal spilles om. Det er angiveligt også det, der står i CAF's reglement.

16.45: Journalist, Maher Mezahi, som er på stadion, melder nu, at Mali er vinderne af kampen.

16.55: Landstræner for Tunesien, Mondher Kebaier, taler i øjeblikket til pressen: "Han fløjtede sit sidste fløjt i det 85. minut – og igen i det 89. Der skulle have været syv-otte minutters tillægstid. Hans beslutninger er uforklarlige", lyder det blandt andet fra Kebaier.