Kæmpe gave til Liverpool: Norwich chokerer Manchester City

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
14.09.2019 Kl. 18:22
Manchester City tabte overraskende med 3-2 ude til de undertippede nyoprykkere fra Norwich.

Manchester City skulle forsøge at hænge på Liverpool i toppen af Premier League, da de lørdag aften besøgte Norwich og den tidligere Brøndby-stjerne Teemu Pukki.

Det skulle vise sig at blive ualmindeligt svært for sejrsvante Pep Guardiola og Manchester City.

Som forventet startede Manchester City med mest boldbesiddelse, men Norwich skulle vise sig at være de skarpeste i første halvleg.

Efter 18 minutter fik Norwich et hjørnespark, som Buendia sparkede direkte ind i hovedet på McLean, som med stor kraft headede bolden i mål uden for Edersons rækkevidde.

10 minutter senere skulle Norwich bringe sig yderligere i front, da de slog til på en omstilling. Pukki blev fundet i dybden, hvorefter han løb direkte mod mål, han lagde an til at sparke, men valgte i stedet at spille bolden køligt på tværs til en helt fri Cantwell, som kunne score i et tomt mål.

Det var et rystet Manchester City-hold, der nu skulle kæmpe sig tilbage fra at være bagud 2-0. En mand, Manchester City tit sætter sin lid til, er argentinske Sergio Agüero, og han dukkede såmænd også op i feltet med kort tid til pause, og headede bolden i mål.

De to hold kunne dermed gå til pause med en føring på 2-1 til undertippede Norwich.

Det var forventet, at Manchester City med det samme ville gå ud at lægge et enormt pres på Norwich fra anden halvlegs start – det skete bare ikke.

Norwich startede bedst, og Pukki havde en afslutning snært forbi mål allerede efter et par minutter af anden halvleg. Man skulle tro, at Manchester City derved var advaret, men det så ikke sådan ud kort tid efter.

Her opsnappede Buendia nemlig en bold fra en meget uopmærksom Otamendi i City-forsvaret, Buendia strøg alene mod mål, men kort før mødet med Ederson i City-målet spillede han bolden på tværs til Teemu Pukki, der ikke kunne undgå at score sit sjette sæsonmål.

Pep Guardiola så ikke tilfreds ud på sidelinjen, og der gik heller ikke længe, før han skiftede den bænkede stjerne Kevin de Bruyne på banen sammen med Gabriel Jesus i håb om en chokeffekt fra det rystede storhold.

Manchester City fik etableret et lille pres kort efter indskiftningerne, men alle 11 på Norwichs hold fightede heroisk, hvilket gjorde det svært for de lyseblå at skabe chancer mod kanariefuglene.

Manchester-klubben skabte dog en stor chance efter 77 minutter, da altid farlige Agüero kom frem til en hovedstødschance, han headede dog langt over mål.

De kom endnu tættere på en reducering mod slutningen, da synderen fra tidligere Nicolas Otamendi headede bolden mod mål fra tæt hold, Tim Krul reddede dog flot.

Kort tid efter måtte Tim Krul dog strække gevær efter 88 minutter, da han så svag ud ved et langskud fra Rodri, som scorede via Tim Kruls ene hånd. Der var dermed lagt op til drama til det sidste.

Manchester City lagde presset til sidste, men det blev kun til et par sløsede afslutninger fra Jesus, Sterling og Agüero, og dermed kunne Norwich fuldføre sensationen.

Manchester City er dermed fem point efter Liverpool efter fem kampe af den nye Premier League-sæson.