It's not coming home: Kroatien spillede sig i VM-finalen

Af Kalle Thue Gregersen
11.07.2018 Kl. 20:38
Kroatien spillede sig i VM-finalen efter en 2-1-sejr over England, der endte i forlænget spilletid.

Onsdag aften blev det bestemt, om det var England eller Kroatien, der skulle møde Frankrig i VM-finalen på søndag.

Englænderne lagde fantastisk fra land, da Tottenhams Kieran Tripper bragte England foran med 1-0 efter fem minutters spil. Englænderne fik tildelt et frispark få meter fra straffesparksfeltet, og den højre wingback sendte frisparket flot hen over muren og ind bag Subasic.

Ante Rebic truede Englands mål i to omgange, men Frankfurt-spilleren, der har fået sit gennembrud under slutrunden, fik ikke udlignet. Jesse Lingard fik også en fin mulighed for at øge føringen, men han skød forbi mål uden for feltet.

England kunne derfor gå til pause foran med 1-0 på mål af Trippier.

Kroaterne kom bedre med i anden halvleg, og de skulle også få udlignet. Sime Vrsaljko smækkede et indlæg i boksen, som Ivan Perisic kom først på. Stillingen var nu 1-1.

Selvsamme Perisic var få minutter efter tæt på at give kroaterne føringen, da han udnyttede en fejl fra John Stones. Den kroatiske wing måtte dog se sit forsøg ramme stolpen. Rebic kom på reposten, men han afsluttede lige på Jordan Pickford.

Ingen af holdene formåede at score yderligere i den ordinære spilletid, og derfor måtte kampen ud i forlænget spilletid, hvilket var tredje gang i træk for Kroatiens vedkommende.

I første halvleg af den forlængede spilletid var Kroatien tættest på at bringe sig foran. Et skarpt indlæg fra Perisic fandt Mandzukic, der fik sat foden på, men endnu en gang måtte Pickford hive en god redning op af ærmet og holde England inde i kampen.

Mandzukic skulle dog gøre livet surt for englænderne i anden halvleg af den forlængede spilletid. Juventus-angriberen scorede sit landskampsmål nummer 32, da England-forsvaret sov, da Perisic headede bolden ind i straffesparksfeltet. Mandzukic løb bag ryggen på englænderne og sparkede bolden ind bag Pickford.

Det blev ikke lettere for England, da Trippier måtte udgå skadet fra kampen, da England havde brugt alle udskiftninger. Kroatien spillede sig i finalen med en 2-1-sejr.