Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:11:2021 14:00
Ingen har været ringere: Her er det største flop i Premier Leagues historie

Måske har du hørt - eller læst om ham før, eller måske har du ikke, om ikke andet, så er han altid en gensyn værd - legenden Ali Día.


Dette er en genudgivet artikel

Vi skal tilbage til 1996, da den dengang 31-årige senegalesiske fodboldspiller Ali Día, spillede i den sjettebedste engelske række. Klubben hed Blyth Spartans og her var Día endt, efter at Port Vale, Gillingham og Bournemouth (alle lower league-klubber), ikke kunnne bruge ham. Men Día havde stadigvæk en drøm, en drøm om Premier League.

Men i stedet for at træne hårdt og forbedre sin teknik, så fik Día i sommeren 1996 en god ven, der havde flere kontakter i den professionelle fodboldverden, til at ringe til Southamptons manager Graeme Souness. Días ven lod som om, han var årets spiller, legenden George Weah og anbefalede med immitation af Weahs stemme, at tage Día til prøvetræning i Premier League-klubben.

Día blev derpå inviteret til træning med Southampton og eftersom det var før internettet tog over, bildte han holdet ind, at han havde 13 landskampe for Senegal og havde scoret et mål i landsholdstejenste blot to dage før sin første Saints-træning. I virkeligheden, så var Día udskifter i en sjettedivisionsklub på dette tidspunkt. 

Han imponerede da heller ikke i træning - flere spillere kommenterede på, hvor doven han var og hvor elendig han var med bolden. Souness stolede dog på Weah, som han stadigvæk troede havde ringet og derfor ville han prøve Día af i en træningskamp mod Arsenal. Den kamp endte dog med at blive udskudt på grund af regn og i stedet satsede manageren hele butikken - han tog trial-spilleren fra Blyths reserver med på bænken til en Premier League-kamp mod Leeds United og underskrev en et-årig kontrakt med Día.

Efter 32 minutter skete det - den 23. november 1996 (præcis 25 år siden i dag). Matt Le Tissier blev skadet mod Leeds og Ali Día fik sin drøm opfyldt, Premier League-fodbold. 53 minutter og det ene kiks efter det andet senere, blev Día igen taget ud af banen, efter at være blevet udstillet på det skammeligste.

Matt Le Tissier sagde således efter at have set Día i aktion den dag:

- Det var utroligt, han løb rundt på banen som bambi på glat is; Det var meget, meget pinligt at se på.

To uger senere, ophævede Southampton den kontrakt med Día, han skrev under på kort inden han fik debut mod Leeds.

Efter det fik Día en uddannelse i forretningsstudier fra Northumbria University. Han prøvede sig også af hos Gateshead i de lavere rækker, men blev også her fundet for let.

Día er uden skyggen af tvivl, den dårligste spiller, der har sat sine ben i Premier League, hvis han kan, kan du også.

Se en video om Ali Dia nedenfor:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE