AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:03:2019 13:34
Hvad skete der sidste gang fire engelske hold nåede kvartfinalen?

Med Liverpools sejr over Bayern München er det første gang i et årti, at fire engelske hold er blandt de sidste otte tilbage i Champions League.


Det er første gang siden 2009, at engelske hold udgør halvdelen af de tilbageværende mandskaber i Champions League-turneringen.

Liverpool, Manchester United, Tottenham og Manchester City er videre til kvartfinalen, hvortil lodtrækningen finder sted i morgen. 

Men hvordan gik det de engelske hold, sidst nationen var repræsenteret med fire mandskaber?

Manchester United mødte FC Porto i kvartfinalen, hvor mål af Carlos Tevez og Wayne Rooney sikrede et 2-2 resultat på Old Trafford, inden et vanvittigt langskudsmål fra Cristiano Ronaldo i Porto sendte The Red Devils videre i turneringen.

Sir Alex Fergusons mandskab fik følgeskab af Arsenal, som sendte Villarreal ud af turneringen uden store problemer.

The Gunners kom bagud efter ti minutter, men et mål fra Emmanuel Adebayor sikrede dem en remis i Spanien, inden en 3-0 sejr på The Emirates sendte Arsene Wengers mandskab sikkert videre.

Chelsea og Liverpool var dengang de to andre engelske repræsentanter, men skæbnen ville, at de trak hinanden i kvartfinalen.

Over to målrige opgør var det Chelsea, der gik sejrrigt fra banen.  Fernando Torres startede ellers målscoringen på Anfield, men to mål af Branislav Ivanovic og ét af Didier Drogba sikrede The Blues sejren på The Reds' hjemmebane.

Liverpool lignede et hold, der skulle lave comebacket, da mål af Fabio Aurelio og Xabi Alonso udlignede stillingen ved halvleg i det omvendte opgør på Stamford Bridge.

Men så scorede Drogba og Alex, inden Frank Lampard stemplede ind med to kasser, hvilket gjorde målene fra Lucas Leiva og Dirk Kuyt ligegyldige. 

Chelsea avancerede fra det klassiske opgør med cifrene 7-5 over to kampe.

Den kontroversielle semifinale mod Barcelona, som fulgte for Chelsea, blev dog endestationen for The Blues.

Chelsea formåede at holde nullet på Camp Nou uden selv at score, og på Stamford Bridge lignede det længe, at Michael Essies flugter skulle sende Chelsea videre i turneringen.

Men så dukkede Andres Iniesta op i overtiden og udlignede, hvilket sendte det catalanske storhold videre på reglen om udebanemål.

Det var en "fucking disgrace,"  som Didier Drogba efterfølgende skreg for rullende kameraer, for kampens dommer Tom Henning havde dømt en række kontroversielle kendelser mod Chelsea undervejs i kampen.

I den anden "All English"-semifinale mellem Arsenal og Manchester United var en anderledes uspændende affære, da Manchester United gav The Gunners en tur i maskinen.

John O'Shea sikrede The Red Devils en 1-0 sejr på Old Trafford, mens to mål af Ronaldo og et enkelt af Ji-Sung Park sendte Manchester United videre på The Emirates trods et trøstemål fra Robin Van Persie.

Manchester United, der året inden havde besejret Chelsea i Champions League-finalen i Moskva, havde dermed chancen for at vinde Mestrenes Turnering to år i streg.

Desværre for The Red Devils kom en lille argentinsk troldmand på tværs. Samuel Eto'o scorede efter blot ti minutter, inden Lionel Messi med et særdeles sjældent hovedstødsmål cementerede sejren for catalanerne.

2009-09 Champions League:

Kvartfinalerne:

Chelsea - Liverpool: 7-5

Barcelona - Bayern München: 5-1

Arsenal - Villarreal: 4-1

Manchester United - Porto: 3-2

Semfinaler: 

Manchester United - Arsenal: 4-1

Barcelona - Chelsea: 1-1

Finalen: 

Barcelona - Manchester United: 2-0 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED