Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:05:2020 10:01
Holdkammerat forklarer Michu-forfald: Han sov aldrig og gamede om natten

Newcastles Jonjo Shelvey har afsløret nogle detaljer om én-sæsonsfænomenet Michus famøse forsvinden fra topfodbold.


Den spanske - og nærmest mytiske - angriber Michu blomstrede pludseligt op i 2012/13-sæsonen efter en hidtil anonym karriere, hvor den store spanier lavede 18 Premier League-kasser for bundholdet Swansea. For tre år siden indstillede han karrieren i en alder af 31 år.

Michu fandt nemlig aldrig det samme nivaeu igen, hvilket til dels skyldtes småskader samt Swanseas køb af Wilfried Bony, men det var alligevel bemærkelsesværdigt, at angriberen aldrig fandt noget nær et lignende nivaeu, og derefter forholdsvist tidligt smed håndklædet i ringen og endegyldigt lagde støvlerne på hylden.

Der har sidenhen aldrig rigtig kommet de store forklaringer fra Michu selv eller bekendte med inside-viden omkring spanierens famøse og så pludselige forfald. 

Nu forløses fodboldverdens nysgerrighed dog endelig en smule, efter Michus tidligere holdkammerat i Swansea, Newcastle-aktuelle Jonjo Shelvey, i et interview har afsløret detlajer om formdykket i en snak med The Beautiful Game Podcast.

- Ugen efter jeg kom, ankom Bony også og personligt tror jeg, at det ødelagde noget af hans 'run'. Bony kom som den nye, store signing, og det fungerede derefter ikke for Michu, fortæller Shelvey indledende om situationen.

Det var dog ikke blot sportslige udfordringer, der lå til grund for karrierens drastiske nedgang, men problemer af dybere karakter.

- Vi havde nogle slags armbånd, som vi sov med, der målte vores søvn. Derefter lagde de tallene op på en projekter i kantinen den næste dag. 

- Der var et par gutter, der først sov ved en 24-tiden, og så var der én spiller, der kun sov tre timer i gennemsnit, og det var Michu, afslører Shelvey.

- Han begyndte at komme med tunge og tomme øjne om morgenen - og det viste sig så, at det var fordi, han spillede PlayStation til klokken fire om natten. Han så altdig træt ud lige meget, hvornår man så ham.

Et halvt år efter Michus drømmesæson, blev han udlejet til Napoli, hvor han fik tre kampe. Tre år senere indstillede han karrieren i den næstbedste spanske række.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED