Hernandez på tavlen i Mexicosejr - Son lynede forgæves

Af Søren Nørgaard
23.06.2018 Kl. 17:00

Heung-Min Son og resten af det sydkoreanske landshold var tvunget til en sejr lørdag eftermiddag, hvis de stadig skulle gøre sig forhåbninger om videre deltagelse ved årets VM-slutrunde i Rusland. Omvendt kunne Javier Hernandez og Mexico nærmest spille sig videre med en sejr.

Der var derfor meget på spil i kampen, som i de indlende minutter var en tæt affære. Mexico havde bolden mest, men Sydkorea var farlige på kontra. Tottenhams Heung-Min Son havde optræk til flere skud på mål i de første tyve minutter, men hver gang fik mexicanerne blokeret.

Efter en halv times tid var det i stedet Mexico som spillede sig igennem sydkoreas højre side. Bolden kom til baglinjen og slået indover, men her blokerede Hyun-Soo Jang med hånden og dommeren pegede på pletten. Den tidligere Arsenal-spiller Carlos Vela fik ansvaret på pletten.

Med stor selvtillid udplacerede han målmanden og bragte Mexico på 1-0. Frem mod pausefløjtet fik Mexico flere store muligheder, men det blev ved 1-0 ved pausen.

Sydkorea kom længere frem på banen i anden halvleg i jagten på en udligning. Omvendt gav det mere plads til mexicanerne på den sidste tredjedel af banen og flere gange fangede de Sydkorea i ubalance. De manglede dog den sidste skarphed for at kunne lukke kampen.

Efter 65 minutter gik den ikke længere for Sydkorea. Mexico slog kontra og bolden landede for fødderne af Javier Hernandez. West Ham-angriberen sparkede sikkert bolden i kassen til 2-0 og sparkede sig samtidig tættere på titlen som den mest scorende mexicaner på landsholdet.

Ti minutter senere havde Sydkorea en gylden mulighed for at komme tilbage i opgøret. En dårlig tilbage aflvering blev opsnappet, men som så mange gange før gik sydkoreanerne ikke afsluttet mod mål.

I overtiden lykkedes det dog Sydkorea at komme på måltavlen ved VM, da Tottenham-profilen Heung-Min Son sparkede reduceringen i kassen. Det var dog for sent og Mexico vandt dermed opgøret 2-1 og topper nu Gruppe F med seks point efter to kampe. Omvendt har Sydkorea nul point og er så godt som ude af VM i Rusland..