AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
15:05:2019 16:57
Her er sæsonens 10 bedste spillere i Premier League

PLBOLD.dk har kåret de 10 bedste spillere i Premier League i 2018/19-sæsonen, og nedenfor kan du læse begrundelserne for vores valg.


1. Virgil van Dijk

Det er sjældent, at man ser en spiller have så meget indflydelse på et hold, som Virgil van Dijk har haft for Liverpool. Efter et halvt år i Liverpool, hvor han også leverede flotte præstationer for The Reds, så har denne sæson været helt sublim for hollænderen.

Van Dijks kvaliteter samt lederevner har smittet af på hele Liverpool-defensiven, og det resulterede i, at Liverpool var med i mesterskabskampen frem til sidste spillerunde.

Efter denne sæson må Virgil van Dijk anses for at være verdens bedste forsvarsspiller, og det giver også en plads øverst på denne liste.

2. Raheem Sterling

Som Virgil van Dijk har Raheem Sterling været afgørende for Manchester City - bare i den anden ende. Seks gange er han ifølge Transfermarkt blevet matchvinder for Manchester City, og så har han leveret nogle af de bedste individuelle præstationer i denne sæson. I syv kampe har han været involveret i minimum to mål.

3. Bernardo Silva

Det var formentlig ikke mange, der troede, at Bernardo Silva skulle få så afgørende en rolle for Manchester City, som han har haft i denne sæson. Portugiseren fik chancen i de første kampe, og den greb han i den grad.

Udover Ederson og Aymeric Laporte var Bernardo Silva den spiller i City-truppen, der fik mest spilletid, og det har i den grad været fortjent.

4. Eden Hazard

Meget af Chelseas spil står og falder med, om Eden Hazard præsterer. Det har han som oftest gjort i denne sæson, og når han er på sit topniveau, er han muligvis ligaens allerbedste spiller. Han har dog også været helt anonym i en række kampe, og det trækker ned.

Som den blot fjerde spiller i Premier League-historien har han desuden formået at lave mindst 15 mål og assists, hvilket må siges at være ganske imponerende.

5. Sadio Mané

Ganske ofte har senegaleseren stået i skyggen af enten Roberto Firmino eller Mohamed Salah i Liverpools offensiv, men i denne sæson er han trådt i karakter. Med sine 22 mål blev han delt topscorer, og det er først og fremmest mål, han har leveret i sæsonen.

På assistsfronten har det været ganske stille for kantspilleren, men han har haft afgørende betydning for Liverpools meget flotte sæson.

6. Sergio Agüero

Der har reelt ikke været kamp om at være førstevalg i angrebet for Manchester City, idet Sergio Agüero har vist sig at være mindst en klasse bedre end Gabriel Jesus. Han har scoret et hav af vigtige mål, og særligt mod de store klubber har han været farlig foran modstandernes mål.

Uden ham er det svært at forestille sig, hvordan Manchester City skulle have holdt Liverpool under sig i tabellen.

7. Aymeric Laporte

Det er ikke kun offensiven, der har kørt som smurt for Manchester City i denne sæson. I bagkæden har Aymeric Laporte været det sikreste kort, og han har formået at præstere på et tårnhøjt niveau, der formentlig havde fået endnu mere opmærksomhed, hvis ikke Virgil van Dijk havde overstrålet ham.

Han har samtidig også vist sig at være ganske farlig på modstandernes banehalvdel med tre mål og tre assists, og enkelte gange har midterforsvareren også vikarieret som venstre back.

8. Mohamed Salah

I sidste sæson var der reelt ikke nogen tvivl om, at han havde været ligaens bedste spiller, og selvom han har holdt et højt niveau igen i år, har der også været flere udfald og en mindre scoringskrise undervejs.

I sidste ende blev han delt topscorer i Premier League, og en hel del gange formåede han også at afgøre kampene til Liverpools fordel, og det vidner blot om, at han ikke et var et ’one season wonder’.

9. Ryan Fraser

Hvis man har fulgt lidt med i Premier League-sæsonen, er det ikke så overraskende, at Ryan Fraser kædes sammen med Arsenal. Han har spillet samtlige kampe for Bournemouth, hvor han har været en stor profil.

Skotten, der blot måler 163 centimeter, har drevet gæk med utallige modstandere, og særligt hans samarbejde med Callum Wilson har været frugtbart for the Cherries, og Ryan Fraser blev kun overgået af Eden Hazard på assistlisten. I alt blev det til syv mål og 14 assists af kantspilleren, der fortjener en masse rod.

10. Andrew Robertson

Det er ikke nogen hemmelighed, at Liverpool meget gerne vil have angrebslystne backs, der kan stå for at skabe bredde i spillet og slår indlæg i feltet. Det har både Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson været sublime til i denne sæson.

Skotten har været den mest konstante af de to, og gennem hele sæsonen har han huseret i venstre side, hvor han har kombineret sine gode indlæg med påpasseligt forsvarsarbejde, der sjældent har tilladt modstanderne at komme til chancer.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED