AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:10:2022 15:27
Har aldrig trukket sig: Én klub drømmer stadig om Super League

Idéen om Super League florerer stadig i visse kredse.


I alt 12 klubber forsøgte i foråret 2021 at lave deres egen udbryderliga - Super League.
 
I Premier League indgik Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham indledningsvist alle i projektet, men massive protester fik klubberne til at trække sig.
Juventus, FC Barcelona og Real Madrid har aldrig officielt trukket sig, og på den årlige generalforsamling, der er blevet afholdt i dag, talte sidstnævnte klub i form af præsident Florentino Perez stadig varmt om Super League-projektet, der har mødt stor modstand verden over.
 
Fodboldspillet er "sygt", fordi det ikke længere appellere til den yngre generation, mener Perez.
 
- Vores elskede sport er syg, den taber globalt lederskab. De unge mennesker er i stigende grad mindre interesserede, og det er en tendens, der skal brydes, før det er for sent.
 
- Den nye generation foretrækker andre ting, såsom online platforme eller videospil. De spørger om et kvalitetsprodukt, som fodbolden ikke tilbyder, fordi de nuværende turneringer ikke tiltrækker dem. End ikke finalen.
 
- Med al respekt til nationale ligaer, så burde store, europæiske ligaer tilbyde kampe i løbet af året ... kampe, der vil bringe de unge mennesker tilbage. Super League ville ikke være en lukket turnering.
 
- UEFA er i gang med at øge antallet af kampe mellem irrelevante hold. Det vil blot accelerere nedturen for europæisk fodbold. Ifølge Forbes er Madrid den 13. mest værdifulde sportsklub i hele verden, før lå vi nummer fem. Der er kun tre fodboldklubber på listen. Tendensen er uimodsigelig. De må gøre noget meget godt i USA og noget meget dårligt i det gamle Europa, siger Perez, der ønsker fornyelse, ifølge The Athletic.
 
Som et modsvar til Super League, har UEFA valgt at udvide Champions League fra 2024 med en schweizisk ligamodel, hvor hver klub i stedet skal spille 10 kampe i gruppespillet.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE