AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:06:2020 12:58
Gik fallit: Her er 10 Premier League-spillere som mistede formuen efter karrieren

Man er ikke sikret finansielt resten af livet, selvom man har spillet Premier League-fodbold.


En fodboldkarriere er kort, og selvom man tjener rigtig, rigtig gode penge, mens den står på -  i hvert fald som Premier League-spiller - varer guldstrømmen ikke nødvendigvis ved.

Faktisk skulle to ud af fem af alle Premier League-spillere gå fallit på et eller andet tidspunkt, efter de har hængt støvlerne op.

Herunder kan du se 10 eksempler på spillere fra Premier League, som endte med at så i økonomisk nød.

 

Eric Djemba-Djemba

Han nåede at spille sammen med Cristiano Ronaldo og Ryan Giggs, men få år senere gik midtbanespilleren fallit.

Det er lidt svært at vurdere, hvorvidt han faktisk er pensioneret i dag eller ej, men den 39-årige cameroneser er muligvis stadig aktiv for den schweiziske femtedivisionsklub Vallorbe.

Keith Gillespie

Alt med mådehold, og desværre mistede den tidligere Manchester United-spiller hele £7 millioner på sin spilafhængighed, så i 2010 blev han erklæret bankerot.

Han har sidenhen skrevet en selvbiografi kaldet "How Not to be a Football Millionaire,"  hvor han fortæller åbent om sine problemer med gambling.

Paul Gascoigne

Gazza har haft sine personlige dæmoner at kæmpe med gennem mange år, så det er næsten overraskende, hvordan han havde held med at undgå at gå bankerot før 2016 på grund af en gæld til det engelske toldvæsen.

Psykisk sygdom og afhængighed af diverse ting skulle dog have betydet, at han efterfølgende endte med at bygge sig en heftig gæld også.

Emmanuel Eboue

Den forhenværende Arsenal-spiller mistede angiveligt næsten hele sin formue i en slem skilsmisse og fortalte i 2017, hvordan han var tvunget til at overnatte på sin vens gulv.

Situationen skulle have været så slem, at han i en periode overvejede selvmord.

John Arse Riise

To år efter at have vundet Champions League med Liverpool gik nordmanden personligt konkurs i en alder af 26.

En ubetalt gæld på £100.000 og en svindelsag i norge, som skulle have omhandlet £3 millioner var årsagerne.

Paul Merson

Kombinerer man et løbsk ludomani-problem med stoffer og alkohol, får du en farlig cocktail, som meget hurtigt kan dræne dig for din formue.

Det erfarede Arsenal-legenden på den hårde måde, og han har tidligere udtalt, at han overvejede at brække sine egne fingre, så det var umuligt at ringe bookmakerne op.

Merson gik til sidst bankerot efter at have brugt sin pension på betting, men det ser ud til, at han er kommet sig finansielt med en karriere som fodboldkommentator.

Richard Rufus

Den tidligere Charlton-spiller tjente godt i 1990'erne, inden han stoppede karrieren i 2004 for at forfølge en karriere som finansiel rådgiver.

Skæbnens ironi ville så, at han i 2013 gik bankerot efter en række dårlige investeringer.

Brad Friedel

Den tidligere Tottenham- og Aston Villa-målmand havde ambitiøse planer om at starte et fodboldakademi i USA, hvilket som sådan ikke lyder som nogen dårlig ide.

Men det kostede angiveligt $50.000 årligt at tilmelde sit barn til akademiet, hvilket måske var lige højt sat. Akademiet løb i hvert fald ikke rundt, og Friedel endte med at skylde $8 millioner væk og måtte sælge ud af sine personlige ejendele.

Dean Windass

Manden med det fantastiske efternavn havde desværre ikke nær så fantastisk en privatøkonomii, og den tidligere Hull-legende måtte erklære sig selv konkurs i 2016, da han skyldte £150.000 væk i skat.

David James

Selvom den forhenværeden engelske landsholdsmålmand skulle have tjent omkring £20 millioner i løbet af sin lange karriere, gik han bankerot i 2014.

En dyr skilsmisse blev angiveligt begyndelsen på de økonomiske problemer, og han blev senere beordret af retten til at sælge ud af sine sportsgenstande for at kunne betale sine kreditorer tilbage.
 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED