Gigantisk nedtur: Danmark taber trods to Højlund-kasser

26.03.2023 Kl. 14:58
Av, av, av.
Danmark var søndag rejst den lange tur til den kasakhiske hovedstad Astana for at rykke tættere på EM-slutrunden i Tyskland i 2024.

Rasmus Højlund indgik igen i startopstillingen, og det skulle vise sig at være en god idé allerede fra start. Desværre var Atalanta-angriberens bidrag ikke nok.

Danmark var foran med 2-0 indtil 72 minutters spil, hvor Kasakhtan reducerede, siden udlignede og til sidst bragte sig foran med 3-2, der også blev kampens slutcifre. Trods nederlaget, kan unge Højlund være sin indsats bekendt.

Atalanta-angriberen bragte således danskerne foran med 1-0 omkring midtvejs inde i første halvleg.

Her fik Højlund tiltusket sig bolden inde i feltet, inden han løftede den over kasakhernes målmand, Igor Shatskiy.

Efter et VAR-tjek blev målet godkendt, og dermed kunne jublen bryde løs blandt de omkring 100 medrejsende danskere, der havde forvildet sig ind på Astana Arena.

Et kvarter efter var Højlund igen på pletten, da der opstod klumpspil i Kasakhtans forsvarsfelt. Det var angriberen kvik til at opsnappe, og ikke længe efter lå bolden endnu en gang i netmaskerne.

Den helt store stjerne på Kasakhtans landshold, Bakhtiyor Zaynutdinov fra CSKA Moskva, reducerede til 1-2 på et straffespark med 20 minutter igen.

I slutningen af kampen udlignede Kasakhstan, da Askhat Tagybergen scorede et glimrende mål.

Kasakhstan bragte sig for første gang foran sidst i kampen via Abat Aymbetov, der via et hovedstød overlistede Kasper Schmeichel i målet.

I kampens tillægstid blev selvsamme Aymbetov udvist, effter at han modtog sit andet gule kort.

Gruppens øvrige kampe – Slovenien mod San Marino og Nordirland mod Finland – afvikles senere søndag.

Danmark skal vente noget tid, inden der igen er EM-kvalifikationskampen. Helt konkret spilles næste kvalifikationskamp til EM-slutrunden i Parken den 16. juni, hvor Nordirland kommer på besøg.