AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:09:2022 12:35
Forbund slår fast: "Selvfølgelig skal FIFA betale migrantarbejdere"

Formanden for det tyske fodboldforbund slår fast, at FIFA er forpligtet til kompensere migrantarbejdere.


Der skal ikke herske nogen tvivl om, at FIFA er blevet stærkt kritiseret efter beslutningen om at afholde VM 2022 i Qatar. En beslutning, der fandt sted i 2010.

Kritikken er haglet ned over FIFA og Qatar for menneskerettighedskrænkelserne mod de migrantarbejdere, der har arbejdet under umenneskelige vilkår de seneste mange år. Vilkår, som også har kostet flere tusinde af liv.

Amnesty International, som er verdens største menneskerettighedsorganisation, meldte forleden ud, at de mener, at FIFA skal betale en erstatning til migrantarbejderne for brud på menneskerettigheder. 

Amnesty International mener, at FIFA skal betale 3,3 milliarder kroner som skal kompensere migrantarbejderne, og det er det tyske fodboldforbund helt enig i.

Bernd Neuendorf, der er formand for det tyske fodboldforbund, gjorde det helt klart på en kongres for sport og menneskerettigheder, at FIFA er forpligtet til at betale. 

- FIFA har selv vedtaget en menneskerettighedspolitik, og den siger helt helt klart, at FIFA skal betale kompensation, da de har ansvaret for turneringen. Derfor vil jeg gerne igen slå fast, at de skal overholde disse principper, siger Bernd Neuendorf ifølge Deutschlandfunk.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE