For første gang siden 2004: Leeds vinder en kamp i Premier League

Af Emil Plovgaard
19.09.2020 Kl. 15:54
Leeds endte med sejren på Elland Road efter en underholdende affære mod Fulham.
Leeds var for første gang i 16 år på aktion i Elland Road i en Premier League-kamp. Modstanderne var de andre oprykkere fra Fulham, og opgøret endte 4-3.

Allerede efter fem minutters spil kunne Leeds sætte gang i tingene. Et hjørnespark fra hjørne side endte helt ovre ved Helder Costa, der var placeret i venstre side af banen. Han kunne i ro og mag tæmme bolden og herefter affyre et resolut spark med venstreskøjten, der tog overliggeren med sig på sin vej i mål. 1-0 til The Lilywhites.

Føringen holdt dog ikke til pause. Efter lidt over en halv times spil fløjtede Anthony Taylor et noget omdiskuteret straffespark til gæsterne. Robin Koch blev skurken og således tilfaldt en gylden mulighed for Aleksandar Mitrovic, der udlignede fra ellevemeterpletten.

Showet i første halvleg var dog langt fra ovre. Fem minutter senere blev Leeds nemlig også tildelt et straffespark.

Denne gang blev det også udnyttet, og Mateusz Klich kunne sende den tidligere PSG-keeper, Alphonse Areola, på afveje med et spark, der fik målmanden til at se noget hæmningsbesværet ud. 2-1 til hjemmeholdet, som også blev pausestillingen.

I anden halvleg kom Leeds ud som lyn og torden, og først gjorde Patrick Bamford det til 3-1 fem minutter inde i anden halvleg, inden Helder Costa scorede sit andet mål i kampen en håndfuld minutter efter. 4-1 – og farvel og tak til Fulham?

Det ville gæsterne fra hovedstaden dog ikke være med til, og netop indskiftede Bobby Reid reducerede til 4-2 blot fire minutter efter sin indskiften. Fem minutter efter var Aleksandar Mitrovic på pletten med sit andet mål, og Fulham kunne dermed drømme om point igen.

Men det blev ved drømmene, for flere mål blev der ikke scoret denne lørdag aften på Elland Road, der for første gang siden 2004 lagde græs til et Premier League-opgør.