Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
25:03:2020 17:32
Fodboldens lovbog: Her er 10 regler du sikkert aldrig har hørt om

Unisport har gennemgået 10 fodboldregler, som du med stor sandsynlighed ikke havde styr på-


Regel nummer 1: Hvis du scorer et mål, men bolden bliver piftet og taber luft på vej mod mål, så tæller målet ikke.

Hvis ikke bolden er rund, som en fodboldbold nu engang helst burde være, så skal et eventuelt mål scoret med en flad bold underkendes.

Regel nummer 2: Gult kort for ulovlig målfejring består, selv hvis målet underkendes.

Du scorer et sejrsmål, men bolden taber luft undervejs og bliver dermed underkendt.

Problemet er, at du jo ikke kender til regel nummer 1, så du smider trøjen og får et gult kort, selvom målet bliver underkendt, efter du har fejret som en besat.

Regel nummer 3:  Du kan godt blive udvist inden kampstart

Hvis dommeren skulle have en årsag til det, så kan han teknisk set godt give en spiller det røde kort, selvom kampen ikke er startet.

Det skete blandt andet for Patrice Evra i Marseille tilbage i 2017, da han valgte at sparke en af sit eget holds tilhængere.

Regel nummer 4:  Begge hold skal stille med det samme antal spillere til en straffesparksturnering

Det er ikke noget, man tænker over synderligt ofte, men det giver god mening.

Hvis Marseille skulle have sparket straffesparksturnering,  efter Patrice Evra var blevet udvist, er det kun fair, at modstanderholdet også er en mand mindre.

Det skete fx i VM-finalen i 2006, hvor Zinedine Zidane blev udvist for at nikke Marco Materazzi en skalle, inden kampen skulle afgøres på straffe.

Derfor lod italienerne Gennaro Gattuso sidde over.

Regel nummer 5: Du kan godt starte en professionel kamp med kun syv spillere for det ene hold på banen

Det er svært at se en dommer turde sætte spillet i gang, mens fire spillere for det ene hold eksempelvis er strandet på lokummet, men det er faktisk tilladt at stille med kun syv mand.

Regel nummer 6: Ingen spillere i offensiven må stå en meter fra muren

Dette er en ny regel, der blev introduceret forud for denne sæson, fordi IFAB - der står for at lave fodboldreglerne - ikke følte, det var fair, når det angribende hold fyldte sine spillere ind i defensivens mur på dødbolde.

Derfor skal de angribende spillere nu holde sig en meter fra muren.

Regel nummer 7: Du kan ikke score et selvmål på et frispark eller et indkast

Chancerne for at score i eget mål på et frispark eller indkast er små, men Murphys lov siger, at kan noget ske, vil det ske på et eller andet tidspunkt.

Rører målmanden bolden, hvorefter den glider fra ham og ind i eget mål, vil der blive dømt selvmål. Rører han den ikke, vil der i stedet blive dybt hjørnespark til modstanderholdet, selvom det lyder skørt.

Regel nummer 8: Anføreren, der vinder møntkastet før kickoff, kan nu enten vælge banehalvdel eller vælge at give bolden op.

Førhen kunne holdet, som vandt i plat eller krone, kun vælge banehalvdel, men reglen blev ændret i 2019, så man nu også kan vælge, om man vil give bolden op eller ej.

Regel nummer 9:  Målmændene må ikke få målet til at rykke sig, når der bliver sparket straffespark.

Det lyder jo ganske logisk, men målmændene må ikke røre stolperne, overlæggeren eller nettet, når der skal sparkes straffespark.

Målet må under ingen omstændigheder være i "bevægelse".

Regel nummer 10: Målmænd må kun holde bolden i seks sekunder

Hvis du har spillet FIFA, ved du sikkert godt, at målmændene maksimalt må have bolden i hænderne i et vist rum tid.

FIFA-spillet er bare noget bedre til at gøre brug af reglen end virkelighedens dommere, som ofte lader målmænd slippe afsted med at holde på bolden i længere end seks sekunder.

Simon Mignolet havde på et tidspunkt held med at have bolden i hænderne i 21 sekunder, før dommeren endeligt reagerede ved at dømme et indirekte frispark.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE