AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:12:2022 14:13
FIFA til migrantarbejdere: Glem det

FIFA-toppen vender tomlen nedad til forslaget.


Flere menneskerettighedsorganisationer stod tilbage i maj bag et brev henvendt direkte til den omdiskuterede FIFA-præsident Gianni Infantino.

Her krævede de, at der blev oprettet en fond og en pulje til migrantarbejdere i Qatar, der er blevet udnyttet eller kommet til anden skade i forbindelse med byggerierne af stadionerne til VM-slutrunden i Qatar.

Det er dog et pres, der preller af på FIFA-toppen, og de har ikke i sinde at oprette en sådan fond, erfarer iNews.

Menneskerettighedsorganisationerne mente, at FIFA skulle af med tre milliarder kroner i erstatning til migrantarbejdere. Det samme beløb, som der uddeles i præmiepenge i løbet af VM-slutrunden.

Men FIFA, der ventes at tjene 45 milliarder i kommercielle aftaler i løbet af VM-slutrunden, har vendt tomlen nedad til idéen.

I stedet overlader FIFA ansvaret til regeringen i Qatar, der tilbage i 2018 grundlagde en fond kaldet 'Workers' Support and Insurance Fund'.

Her kan migrantarbejderne og deres familier anmode om kompensation for ubetalt løn, skader og i værste tilfælde dødsulykker.

I stedet for en egentlig fond decideret til migranatarbejdere, pønser FIFA på at oprette en fond, der har flere formål.

Det er en fond, der skal gå til at forbedre uddannelser til kvinder og piger i udviklingslande, og de oprindelige planer går på at målrette indsatsen mod Indien.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE