Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:10:2021 16:59
FIFA åbner op for VM i Israel og Forenede Arabiske Emirater

FIFA er tilsyneladende åben for at afholde VM i Israel og Forenede Arabiske Emirater.


Næste år skal der afholdes VM i Qatar, hvilket længe er blevet kritiseret heftigt, og noget kan tyde på, at FIFA snart må lægge ører til mere kritik.

For organisationen er således lydhør over for at dele VM-værtskabet i 2030 mellem Israel og Forenede Arabiske Emirater.

Under en rejse til Jerusalem har FIFA-præsidenten Gianni Infantino luftet muligheden for, at det kan blive en realitet, og til Jerusalem Post siger han følgende:

- Det næste VM efter Qatar skal afholdes i Canada, Mexico og USA. Så hvorfor ikke Israel?

- Vi har snakket meget i de seneste måneder, efter Israel og Forenede Arabiske Emirater underskrev en normaliseringsaftale. Så måske er et delt værtskab en mulighed.

Forenede Arabiske Emirater er en suveræn forbundsstat i Mellemøsten med et indbyggertal på omtrent 10 millioner, og her finder man både Abu Dhabi og Dubai. Landet har ikke nogen særlige fodboldtraditioner.

Israel har næsten lige så mange indbyggere, og heller ikke her er der tradition for at klare sig særlig godt i fodboldsammenhæng. Landet anser dog sig selv om en demokratisk stat i modsætning til Forenede Arabiske Emirater, der er et enevældigt monarki.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE