Evertons Gueye spillede en hovedrolle i Senegal-sejr

Af Pelle Rigtrup
19.06.2018 Kl. 16:57
Evertons Idrissa Gana Gueye var involveret i det første mål, da Senegal besejrede Polen med 2-1.

Der var lagt op til en tæt og spændende kamp, da Polen og Senegal i dag tørnede sammen ved VM. Polakkerne var på forhånd udråbt som smalle favoritter, men det var det afrikanske mandskab, der lagde bedst ud.

Efter et par chancer i kampens første halve time, lykkedes det endelig for senegaleserne at finde vej til nettet, og det var med en Premier League-spiller i hovedrollen.

Evertons Idrissa Gana Gueye modtog bolden på kanten af feltet og affyrede et skud, der blev rettet af og strøg i mål uden chance for den polske målmand.

Bagud 0-1 ved pausen valgte Polen at sætte Southamptons Jan Bednarek i spil og skifte taktik. Med Bednarek inde fik polakkerne en smule bedre fat i kampen, og Robert Lewandowski var tæt på at udligne direkte på frispark.

Senegals målmand snuppede dog forsøget, og efter en times spil var afrikanerne på spil igen, da M'Baye Niang tog fusen på det polske forsvar.

Angriberen, der netop havde været til behandling for en skade ude på sidelinjen, fik lov til at løbe ind på banen igen, men det havde polakkerne ikke opfanget. De sendte stille og roligt en høj aflevering tilbage mod forsvaret, der blev opfanget af Niang. Han udnyttede nemt, at Szczesny i det polske mål var kommet på skovtur, og det var dermed ingen sag at sende kuglen i kassen.

Med fem minutter tilbage af opgøret bragte midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak spænding tilbage i opgøret, da han headede et frispark i målet. Reduceringen gav Polen nyt liv, men Senegal holdt stand og vandt fortjent opgøret med 2-1.

Sejren betyder, at Senegal og Japan har tre point i Gruppe H, mens Polen og Colombia er under pres.